Székesfehérvár

2013.11.27. 13:59

Újabb irodával bővül a Kontaktpont ifjúságsegítő hálózat

Az Új Nemzedék Plusz program intézményfejlesztésének eredményeként megnyílt az ifjúságsegítéssel foglalkozó Kontaktpont hálózat újabb irodája Székesfehérváron.

Az irodák a jövőben egységes hálózatként tanácsadással és információszolgáltatással nyújtanak segítséget a fiataloknak.

A Kontaktpont irodát ünnepélyes keretek között Dr. Mihalovics Péter új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos, Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára avatta fel.

Dr. Mihalovics Péter, Dr. Cser-Palkovics András, Dr. Cser-Palkovics András, Vargha Tamás

Történelmi környezetben, Székesfehérvár egyik legforgalmasabb pontján, az Ady Endre utcában nyitotta meg kapuit az ifjúsági és civil kezdeményezések gyűjtőpontjaként is funkcionáló Kontakpont iroda. A 18 megyei és a két fővárosi irodából létrejövő hálózat célja, hogy segítse a fiatalok eligazodását oktatási, életvezetési és pályaválasztási kérdésekben.

A mintegy 60 felkészült ifjúságsegítő szakembert foglalkoztató hálózat hiteles információkkal, személyes és professzionális tanácsadással segíti a fiatalok továbbtanulását, pályaválasztását, karriertervezését, munkakeresést, valamint ösztönzi az ifjúsági közösségek létrejöttét.

 

 

A minden megyeszékhelyen felálló irodák a munkatársak felkereső munkájára alapozva, az oktatási intézményekkel és ifjúsági civil szervezetekkel szoros együttműködésben és a helyi ifjúsági kezdeményezéseket összefogva sajátos összekötő ponttá, befogadó kreatív térré alakulnak a fiatalok hétköznapjaiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!