Székesfehérvár

2013.05.07. 16:49

Újabb fejlesztési pénzek Fehérvárra

Áprilisban 3,5 milliárd forint jutott a regionális operatív programból telephelyfejlesztésre. Összesen a régióban 56 pályázat nyert, ebből tizenegy székesfehérvári.

Tribolt Lajos

Áprilisban két alkalommal is hirdettek eredményt a telephely fejlesztési regionális pályázatban. Molnár Tamás, a regionális fejlesztési ügynökség ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a szeptemberben megjelent pályázatra sokan jelentkeztek. Első körben, április 17-én 32 pályázatot összesen 2,036 milliárd forinttal támogattak. Az igényeket látva forrásátcsoportosítást kezdeményeztek, így április 24-én további 24 pályázatot 1,473 milliárd forinttal támogattak. Az összesen 3,5 milliárdos támogatás 7,479 milliárdos beruházást tett lehetővé.

Molnár Tamás: a szeptemberi pályázatra sokan jelentkeztek (Fotó: Nagy Norbert)

A forrásátcsoportosítás érintette az üzleti infrastruktúra pályázatot is. Tavaly 13 pályázatot támogattak 1,8 milliárd forint értékben, az átcsoportosítás után a tartalék listáról további négy pályázat kapott összesen 700 millió forintot.

A tájékoztatón Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy ezek a pályázatok a legsikeresebbek a gazdaságélénkítő programok közül. Éppen ezért örül, hogy sikerült forrást átcsoportosítani e pályázatokra. Tájékoztatása szerint 11 fehérvári telephelyes pályázat nyert, összesen 800 millió forintot, ami azt jelenti, hogy minden negyedik forint Fehérvárra jutott. E beruházások 450 munkahely megtartását vagy létesítését teszik lehetővé. Az Alba Ipari Zóna 9 cége nyert a pályázatokon, s egy kivételével mind fehérvári cég. Ráadásul a kivitelezési munkálatokat szintén a megyeszékhely vállalatai végzik - mondta Tóth Ferenc ügyvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!