Székesfehérvár

2017.10.17. 20:54

Új törvény a lecke

Kedden egész napos szakmai képzést tartott a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az általános közigazgatási rendtartási törvényről tanultak.

Majer Tamás

A január elsején hatályba lépő, egyébként már tavaly elfogadott általános közigazgatási rendtartási törvény rájuk vonatkozó szakaszairól szólt az eligazítás. Csorba Róbert hatósági szolgálatvezető vitte a szót, mi is őt faggattuk.

- A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gyakorlatilag teljes olyan állománya itt van, aki hatósági tevékenységet végez – mondta el a tűzoltó alezredes.

A tűzvédelem, az iparbiztonság, a vízügy, a vízvédelem közösen készült föl a januárban hatályba lépő jogszabály változásra.

Csorba szerint a jogalkotó szándéka az új törvénnyel az ügyfelek és a hatóság érdekeinek összevonása volt.

- Az ügyfelek számára átlátható és jogbiztonságot nyújtó, észszerű határidőket szabó eljárási formákat határoztak meg – mondta a szakember.

Egy ideig párhuzamosan lesz használatos a régi és az új törvény. A december 31. előtt indult ügyekben még a régi, az utána lévőkben már az újat alkalmazzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!