Székesfehérvár

2014.02.28. 17:35

Új gyalogátkelők lesznek

Székesfehérvár - Koronázó park, intézményi felújítások, gyalogátkelők kialakítása a városi 2-es körzetben.

Tribolt Lajos

A Koronás Park építése 388 millió forintba kerül. Gyóni András, a 2-es városi körzet képviselője igen nagy előrelépésnek tekinti a korábbi Vidámpark területének rendezését, hiszen egy elhanyagolt terület turisztikai vonzerővé válik.

A képviselő pénteki helyszíni sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az önkormányzati adósságkonszolidáció révén két szakaszban 2022-ig több mint 17 milliárd forint marad a városban. Ebből elsősorban az Saára Gyula programkeretében idén útfelújításra 361 millió forintot fordítanak, az általános iskolák tornatermeinek felújítására és informatikai fejlesztésekre 113 millió, a Mártírok útja útfelújítására 495 millió, a Mártírok útja csapadékcsatorna főgyűjtő átépítésére: 452 millió jut, míg az intézmény felújítási, fejlesztési keret: 451 millió forinttal szerepel a költségvetésben.

Gyóni András a Koronás Park építkezése előtt ismertette a városrész idénre tervezett fejlesztéseit

 

A képviselő körzetében a II. Rákóczi Ferenc Magyar Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában: pince acélszerkezetének megerősítése 4 millió forintba, az udvari szennyvízvezeték cseréje 12 millió forintba kerül majd. A Ligetsori Óvodában: a lapos tető szigetelése és javítása 25,6 millió forint lesz. Folytatódik a közlekedésbiztonsági program gyalogátkelőhelyek létesítésével a Mészöly Géza út Ligetsor találkozásánál 2 millió forintból és a Mészöly Géza úti orvosi rendelőnél 5 millió forintból. Szintén lesz gyalogátkelőhely a Zichy liget és a Városi Levéltár épülete között, illetve a Dózsa György úton, a Zichy ligettől a Városi Rendőrkapitányság irányába.

Gyóni András örvendetesnek nevezte, hogy a 2014-ben összesen 80-90 millió forintos költséggel új közbiztonsági program indul, Térfigyelő kamerák, új közterület felügyelők bére is tervezve van.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!