Székesfehérvár

2016.01.20. 11:49

Új év, új feladatok – egyeztetett a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság

Munkaértekezleten tekintették át a 2016-os esztendő feladatait a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság tagjai január 20-án, szerdán Székesfehérváron.

A megbeszélésen Geiger Zoltán tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő, a testület ügyvezető elnöke és Vizi Ignác tűzoltó alezredes, a megyei hatósági szolgálat vezetője, a bizottság titkára köszöntötte a résztvevőket.

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy

Az értekezlet elején Geiger Zoltán tűzoltó alezredes összegezte az elmúlt egy esztendő feladatait. Kiemelte a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt-vel kötött megállapodást, amelynek eredményeként a székesfehérvári helyi járatú autóbuszok monitorján rendszeresen, az évszakoknak megfelelő szezonális veszélyekre hívják fel a figyelmet különböző kisfilmek vetítésével. Az együttműködés eredményeként naponta átlagosan kilencvenezer utashoz jut el a tűzmegelőzési bizottság felhívása.

Tavasszal az Országos Tűzmegelőzési Bizottság „Szikrától a hamuig” címmel meghirdetett alkotói pályázatán a Fejér megyei általános és középiskolások is nagy számban részt vettek, közülük egy dunaújvárosi kisiskolás pályamunkájával országos második helyezést ért el. A nyári hónapokban számtalan turisztikai szempontból kiemelt rendezvényen is részt vett a testület, több alkalommal a szén-monoxid-mérgezés veszélyére figyelmet felhívó, több méter magas, szabadtéri installáció is a megyébe érkezett. Év végén pedig ismét megrendezésre került Székesfehérváron a karácsony ünnepéhez kapcsolódó tűzmegelőzési bemutató.


A munkaértekezleten a bizottság elfogadta a 2016. évi munkatervet, amelyek között ezúttal is kiemelt helyen szerepel a prevenció egyebek mellett a szén-monoxid-mérgezések, a lakás- és kéménytüzek, a vegetációtüzek megelőzése terén. A testület emellett tájékoztatókat készít az épületek elektromos hálózata felülvizsgálatának jelentőségéről és az éghető folyadékok tárolásával, felhasználásával kapcsolatos tudnivalókról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!