Székesfehérvár

2012.09.03. 17:25

Új aszfalt, de csak az utca két végén

Székesfehérvár - A Krasznai utca eleje és a vége új aszfaltot kapott a szennyvízcsatornázás után. Ám a közepe, ahol nem volt aszfaltbontás, maradt olyan ramaty állapotban, amilyenben eddig volt.

Házi Péter

- Nagyon örültünk, amikor a Krasznai utca Budai út felé eső szakaszán megkezdődött a szennyvízcsatornázás utáni úthelyreállítás. Aztán amikor olyan  kétszáz méter után abbahagyták az aszfaltozást, elszállt az örömünk  - mondja az utcában lakó Erdélyi István, aki az öreghegyi szennyvízcsatornázási munkálatok befejezéséről szóló cikkünket olvasva ragadott telefont. Mert, amiként mondja, nem érti, hogyan lehetséges, hogy a Krasznai utca két vége kapott aszfaltot, a közepe pedig maradt olyan ramaty állapotban, ahogyan évtizedek óta kinéz.

- Ez Öreghegy egyik gyűjtőútja, aki a városrész belsejébe igyekszik a Budai útról,  ezt használja -  teszi hozzá egy szomszéd. Ahogy az utcán sétálunk, többen kijönnek. Van, aki arra panaszkodik, hogy az utca csapadékvíz-elvezetése a mostani aszfaltozással lehet, hogy a korábbinál is rosszabb lesz, mert az út magasabb lett a réginél, nincs útpadka és vízelvezető-árok sem, így ha jön egy eső, a nagy víz megintcsak a kertekben köt ki. Ráadásul a felújítás során járda sem készült, így a gyerekeket nem lehet kiengedni a korábbinál állítólag néhány centivel keskenyebb útra.

A szennyvízcsatorna beruházás projektmenedzsere, Hullay Gyula kérdésünkre, miért nem készült el a hiányzó útszakasz, ara hívta fel a figyelmet, hogy a projekt célja a szennyvízelvezetés megoldása volt, nem az útfelújítás. Ennek megfelelően csak a felbontott aszfaltterület és az attól balra-jobbra néhány centire eső rész helyreállítását fedezi a projekt. Ott tehát, ahol az új csatorna az út mellett lett lefektetve, a projekt keretében az úthoz nem nyúlnak hozzá. Ilyen a Krasznai utca ezen szakasza is, itt a szennyvízcsatornát az aszfalt mellett vezették el. A már leaszfaltozott részen viszont az út alatt megy a csatorna.

- Az önkormányzat úgy döntött, bizonyos utcák teljes szélességű újraaszfaltozásához saját forrást ad, hogy nagyobb területen valósuljon meg az aszfaltozás, ezen munkák befejezési határideje szeptember 30., azaz még lesz aszfaltozás Öreghegyen - mondta kérdésünkre Bozai István városgondnok. A problémáról tud Horváth Miklós Csaba, a körzet önkormányzati képviselője is, aki azt szeretné elérni, hogy a jövő évi költségvetésben legyen fedezet az említetthez hasonló szakaszok aszfaltozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!