Székesfehérvár

2006.09.26. 02:27

Ügyintézés a fotelből indítva

Székesfehérvár (hp) - Bizonyos ügyekben ezentúl nem kell a hivatalba fáradni. Egy panaszos ügyben például elég, ha otthoni karosszékünkből az interneten keresztül reklamálunk.

Mórocz Zsolt

Mostantól a fotelban ülve is intézhetjük hivatali ügyeinket a székesfehérvári önkormányzat megújult hivatalos honlapján. A város még tavaly nyert a térség szolgáltató e(lektronikus)-önkormányzata elnevezésű pályázattal pénzt a számítógépen keresztüli ügyintézés megvalósításához. Mint tegnap - többek között - Óber László szakbizottsági elnök és Csapó Csilla, a projekt felelőse bejelentette, a kis- és középvállalkozások számos engedélyezési ügyet (például játékterem működési hozzájárulása, fakivágási engedély) indíthatnak az interneten keresztül, s igaz ez a magánemberek számára is, akik például panaszügyüket is intézhetik az otthoni fotelből. A rendszer még nem teljes, vannak olyan ügytípusok, ahol jelenleg még csak az űrlapok tölthetők le, és ezeket postai úton vagy személyesen kell eljuttatni a hivatlba. A cél a legmagasabb szintű e-ügyintézés, amikor már fizetni is tudunk a neten keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!