Székesfehérvár

2015.02.24. 14:34

Több, mint 8 milliárdos beruházás Székesfehérváron

Székesfehérvár - Már csak a műtők fertőtlenítése hiányzik ahhoz, hogy megnyíljon a betegek előtt is a műtéti tömb, melynek alapkövét 2013-ban a kórház menedzsmentjével közösen rakták le a megye és a város vezetői.

S. Töttő Rita

Márciusra várható az új tömb üzembe helyezése, továbbá átadták a radiológia új műszerparkját is. Második ütemként elkezdődik a már meglévő, diagnosztika épület 4. és 5. szintjének rekonstrukciója. Csernavölgyi István, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója a Fejér Megyei Hírlap kérdésére elárulta: a tervek szerint nyáron számos osztály költözik, miután elkészül a felújítás. Addig is a hatezer négyzetméteres műtéti tömbön ámulunk, amely korszerű műtőket, a 21. századnak megfelelő intenzív osztályt, 30 ágyas szeptikus részleget és modern berendezésekkel felszerelt sterilizálót tartalmaz. Az intézet hosszú távú tervei szerint a jövőben 200 méteres sugarú körön belül megtalálható lesz az intézmény teljes aktív fekvőbeteg ellátó struktúrája, amelyben a betegeknek zárt térben lesz elérhető a diagnosztikától a műtéteken át a kórházi osztályos ellátása.

Az elkészült belső tereket kék fénnyel fertőtlenítik. Fotó: Molnár Artúr

- Most zajló beruházásunk eredménye is nagy változás lesz mindenkinek – tette hozzá a főigazgató

A teljes fejlesztés befejezése az év második felére várható, értve ez alatt azt, hogy minden érintett osztály átköltözik az új helyére és a betegek is birtokukba veszik a felújított épületeket.

- Természetesen jól tudjuk, hogy rengeteg tennivaló akad még a kórházi épületek állapotát illetően, elmaradásunk azonban kezelhető – hangsúlyozta a főigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!