Székesfehérvár

2009.08.11. 02:28

Tiltakozó keresztet visz a nagykövetségre

Székesfehérvár - Tervei szerint a Szlovák Köztársaság budapesti nagykövetségén tiltakozik ma Szecsődi László.

Ármás János

Most szerkesztőségünket kereste fel, bejelentve szándékát: ma a Szlovák Köztársáság budapesti nagykövetségéhez viszi el az általa elkészített keresztet, amelyet szeretne a nagykövetség kertjében leszúrni. Szecsődi elsősorban a szlovák parlament által elfogadott nyelvtörvény ellen tiltakozik. Miként hangsúlyozta, alapvetően magyar állampolgárként, de azzal az alanyi joggal is, miszerint a szülei áldozatai voltak a második világháborút követö kitelepítéseknek. Úgy véli, a magyar külpolitika a szlovákiai magyar kisebbség érdekében érdemben nem tesz semmit.

A trianoni szerződések ellen fellépve lánccal telekerte be keresztjét, de beletűzött egy nyilat is, amely szerinte a magyarok erejét és akaratát jelenti. Ismételten hangsúlyozza: a Benes-dekrétumok ellen változatlanul fel kell lépni, miként az elfogadott nyelvtörnyény is sérti a magyarság érdekeit.


Szerintem:

A Magyar Köztársaság alkotmánya természetesen mindenkinek biztosítja a szabad véleménynnyílvánítás jogát. Jó is ez így, ne is legyen másként. Nyilván mindenki maga döntheti el, hol, hogyan kívánja véleményét kifejezni. Bár már az alkotmánytól is függetlenül mindannyiunk természetes vágya a káosz helyett a kozmosz, a biztonságot adó közeg. A gyerekemet nem arra tanítom, hogy alattomosan gyanakodjon, hogy bután haragudjon, hanem az okosan, önmagának elhitt méltóságra és szeretetre.

Ármás János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!