Székesfehérvár

2010.03.18. 03:29

Tavaszi rendrakás hó után

Székesfehérvár - Amint elolvadt a hó, a városgondnokság jóvoltából elkezdődött Székesfehérváron is a tavaszi nagytakarítás. A legnagyobb problémát a szemét jelenti.

Fejér Megyei Hírlap

A jó idő nem várat idén többet magára, hét végén a hőmérséklet elérheti akár a húsz fokot is. A kellemes időnek köszönhetően egyre többen töltik majd szabadidejüket a friss levegőn. Ez az évszak nemcsak a lélek fellélegzéséről szól a hosszú, sötét téli esték és a hideg után, hanem a tavaszi nagytakarításról is. Közvetlen környezetünket, lakásunkat, kertünket rendezgetjük, teret engedve a megújulásnak. Nincs ez másképpen Székesfehérvár városgondnoksága esetében sem, hiszen amint elolvadt a hó, megkezdődött a munka. Idén a szemét jelenti a legnagyobb problémát, ami a szokatlan hómennyiséggel is összefügg, hiszen ez akadályozta a takarítást. Ezt az is jól mutatja, hogy eddig már közel harminc tonna kommunális és harminchat tonna biológiai hulladék gyűlt össze. De ugyanúgy kell foglalkozni az útszéli sár eltakarításával, az útpadkák rendbehozatalával, valamint a járdaszigetek kitakarításával. A városgondnokság felügyelete alá tartoznak Székesfehérvár külső részei is, Csala, Kisfalud, Börgönd. A családi házaknál kevesebb munka akad, hiszen az ingatlantulajdonos feladata rendben tartani a telek előtti területet. A fő feladat tehát a parkok, a belváros és a lakótelepek rendbetétele. Az imént említett külső területekre, illetve a kertvárosokba általában lakossági bejelentés kapcsán szoktak kimenni, amíg a belvárost illetve a közparkokat napi szinten tartja rendben a városgondnokság. Jelenleg 135 fő dolgozik főállásban, akik a köztisztasággal foglalkoznak, valamint hetven-nyolcvan közmunkást tudunk egyszerre alkalmazni - mondta el lapunknak Bozai István városgondnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!