Székesfehérvár

2016.11.23. 19:08

Találkozz a tudósokkal!

A Meet the Scientist program keretében többek között a passzívházakról is érdekes előadást hallhattak a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium diákjai.

Fejér Megyei Hírlap

Miért építsünk energiatakarékos passzívházakat? - tette fel a kérdést Abou Abdo Tamás, az Országos Atomenergia Hivatal nukleáris biztonsági felügyelője, aki korábban Fulbright-ösztöndíjasként tanult az Egyesült Államokban. A Tóparti gimnáziumban tartott előadáson a szakember egy szegedi passzívház példáján keresztül mutatta meg, hogy egy ilyen házban is gyönyörűen benapozott szobákat lehet létrehozni, miközben az energiafogyasztás szinte nulla.

A Meet the Scientists programot Magyarországon 2010-ben indították útjára a Magyar Tudományos Akadémián. Célja a műszaki és természettudományok, illetve az amerikai tanulmányi lehetőségek népszerűsítése, magyar középiskolások körében. Minden találkozón korábbi Fulbright-ösztöndíjasok tartanak félórás előadást kutatási területükről, idén ősszel a Tóparti volt az első vidéki állomás, ahol az előadást követően, Zsíros László Róbertnek köszönhetően, különleges kísérleteket is láthattak a diákok a Szertár Science Show keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!