Székesfehérvár

2013.09.19. 12:52

Táborozik a diáktanács

Első alkalommal táborozik együtt a Székesfehérvári Diáktanács a fehérvári önkormányzat ifjúsági táborában.

Szabó Zoltán

A kétnapos találkozó csütörtökön kezdődött, és egyik fontos teendője az októberben esedékes tisztújítás előkészítése, tudtuk meg Mészáros Attilától, a fehérvári önkormányzat ifjúsági tanácsnokától, aki részt vesz a tábor munkájában. A fehérvári diáktanács  2011 őszén alakult meg, és a fluktuáció miatt minden évben  megújul, beleértve azt is, hogy  új elnököt és alnökséget választanak.

A két nap természetesen arra is jó alkalmat kínál, hogy a diáktanács tagjai megismerjék egymást, az újak beilleszkedjenek. A csapatépítés azért is fontos, mert a Szent István Emlékév további rendezvényeiben is számítanak a fiatalokra, akáércsak az év végén, jövőre pedig országos programot terveznek. Azt  már a diákok előtt mondta el a tanácsnok, hogy a közgyűlés szándéka szerint Fehérváron szeretnék megrendezni az országos diákparlamentet.

A fehérvári diáktanácsba a város valamennyi általános és középiskolája delegál tagot. A kétnapos táborban másfél órás blokkokban dolgoznak fel egy-egy témát, de azért a szórakozásra is jut idő. Értékelik az elmúlt két évet is, amelyben sok pozitívum említhető, ám akadnak hiányosságok is, például a kommunikációban, a diáktanácsnak a városban betöltött szerepében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!