Székesfehérvár

2014.05.16. 17:10

Szexi lányok az almánál

Pallag Natália és a világtalálkozó szépségversenyének többi döntőse is városnéző körúton járt a megyeszékhelyen.

S. Töttő Rita

Határtalan összefogás értékeinkért – e jelmondat szellemében indul útjára május 18-tól a IV. Magyar Világtalálkozó nyolcnapos eseménysorozata Budapesten. Felépítenek egy világfalut, amely három napon át a magyar–magyar együttműködéseket, és más népek, nemzetek közötti kapcsolatépítést szorgalmazza, s az idelátogatók megismerkedhetnek a világ számos országának kultúrájával, képviselőivel. A Találkozások Terén, a kiállítói pavilonokban a látogatók megismerkedhetnek a külhonban élő magyarság képviselőivel, szervezeteivel, továbbá az őket befogadó országok kultúrájával, ismerkedésekre, tartalmas beszélgetésekre kerülhet sor.

Ennek a rendezvénynek a záróakkordja lesz a Világtalálkozó Szépe fináléja: a döntőbe került lányok pénteken Székesfehérvárra látogattak. Tórizs Hajnalkának, a művészeti vezetőnek nem titkolt szándéka, hogy később még nagyobb szerepet kaphasson a város a rendezvényben. S ez nem véletlen, hiszen ő maga is Fehérvárról származik.

A világ és az ország minden táján képviselik a világtalálkozó döntős lányai a magyar értékeket. Köztük van Pallag Natália, a fehérvári világklub képviselője is, aki piros esernyőt tart a kezében (Fotó: a szerző)

A valóban csodaszép lányok között egyébként megtalálható a székesfehérvári Panoráma világklub képviselője, Pallag Natália is, aki nagy esélyese a versenynek, amely egyébként – a művészeti vezető elmondása szerint – konzervatív, polgári értékeket valló, tehát nem egy klasszikus szépségverseny., hiszen a lányok fürdőruhában nem mutatkoznak az eseményen. Népi motívumokat megcsillantó viseletben, kalocsai és matyó mintás ruhákban, ékszerekben vonulnak fel, persze, 21. századi frissítéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!