Jégkorong

2017.10.14. 11:34

A Titánok komoly erőfeszítésre késztették otthonukban a Jegesmedvéket

Az Erste Liga 8. fordulójában a bajnoki címvédő DVTK Jegesmedvék vendége volt a Fehérvári Titánok csapata.

Káldor András

A fehérvári Joseph Antilla (kék) és Miskolczi Márk

Fotó: Pesti Tamás

DVTK Jegesmedvék – Fehérvári Titánok

6-4 (1-0, 3-3, 2-1)

Miskolc, 910 néző

Vezette: Juhász G., Soós, Berkesi, Vincze

DVTK: Kiss B. – Leppanen (1), Kiss-Rusk, Magosi 2, Kulmala 1, Miskolczi – Rantanen (1), Láda B., Pavuk (1), Vas J. 1 (1), Sakaris 1 (1) – Gőz (2), Joe, Tóth A. 1, Berta, Ritó – Vojtkó, Bernáth, Köllő, Albert, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell

Titánok: Kornakker – Vehmanen 1, Szabó B., Antilla (2), Mazzag, Hamvai 1 – Reiter 1, Láday, Balogh B., Prácser, Erdei – Szaller, Takács B., Schoenmakers, Ainsworth 1 (1), Szita (2) – Sándor, Antal, Péter, Kiss P., Kocsis F. (1).Vezetőedző: Kóger István

Kiállítás: 12, illetve 10 perc

Az első húsz percben jobbára a Titánok harmadában pattogott a pakk, majd Hegyi Ádám Zoltánt, a fehérváriak másodedzőjét formálisan kilőtte a palánk mögül egy kósza korong. 1:22-vel a játékrész vége előtt Vas János passzát Peter Sakaris rendkívül higgadtan emelte a kivetődő Kornakker Dániel fölött a hálóba. 1-0. Majd rögtön az első szünet után Sakaris kapott le a levegőben egy korongot, egyből centerezett, és az érkező Vas J. elfektetve a kapust lőtt a ketrecbe. 2-0. Ezt követően a fehérvári nevelésű Tóth Adrián lökete pattant vissza a mezőnybe a kapuból, a bírók hosszas videózás után döntöttek, hogy a korong mégis bentről jött ki. 3-0. Nem késett sokáig a Titánok szépítése, Hamvai Szilárd vette be Kiss Bence kapuját. 3-1. Aztán egy előny finisében Iiro Vehmanen lőtt irtózatosan nagy gólt, Kissnek esélye sem volt a hárításra. 3-2. A 32. percben ismét kétgólos lett a hazai előny, Jarko Leppanen erős távoli lövése kijött Gyenesről, Magosi Bálint pedig két lépésről büntetett. 4-2. Ezután megint előnyből férkőzött közelebb ellenfeléhez a Fehérvár, Kelin Ainsworth egy formás akciót fejezett be góllal. 4-3.

A fehérvári Joseph Antilla (kék) és Miskolczi Márk
Fotós: Pesti Tamás

A 48. percben a kiállításáról visszatérő Kulmala nem hagyta annyiban, két pazar csele után már csak a kapuba kellett bevágnia a korongot. 5-3. A Titánok nem adták fel, és újabb előnyt használtak ki az 50. percben, Reiter Attila kék vonalról lőtt lövése ért gólt. 5-4. Az utolsó két percre levitte kapusát Kóger István, de Magosi felső sarkos gólja a DVTK sikerét hozta. 6-4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában