az ember egységes egész

2017.11.14. 08:00

Konferencián a Pető-módszer múltjáról, jelenéről, jövőjéről

Pető András, a Pető-módszer kidolgozója halálának 50. évfordulója alkalmából szerveztek konferenciát hétfőn a konduktív pedagógiáról. 

Bokros Judit

Az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (EGYMI), valamint a Semmelweis Egyetem Pető András Pedagógiai Intézete szervezte azt a konferenciát, amelyen a konduktív pedagógiai ellátásról volt szó.

Az iskolában megjelenteket a fenntartó Székesfehérvári Tankerületi Központ részéről Bedi Andrea szakmai igazgató-helyettes köszöntötte, rámutatva mind a konduktív pedagógia, mind a konferencia jelentőségére. Az Arany iskola igazgatója, Mészárosné Törzsök Zsuzsanna intézményükről beszélt, megemlítve, hogy régiós szinten itt dolgozik a legtöbb, 174 gyógypedagógus. Az utazó intézményegységet 2013-ban alakították ki. Pető András alapgondolatára utalva hozzátette: az, hogy az ember egységes egészként kezelendő, az egész gyógypedagógia alapvetésévé vált.

Mátyásiné Kiss Ágnes Pető Andrásról is beszélt (Fotó: Pesti Tamás)

A Pető András Pedagógiai Intézet igazgatója, Mátyásiné Kiss Ágnes a neves orvosról, mozgásterapeutáról, költőről, Petőről beszélt, akinek módszere szerint a mozgás a tanulás által javítható. Ezt célozza a konduktív pedagógia, amelynek múltja, jelene, jövője is a konferencia témája volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában