Székesfehérvár

2017.06.12. 13:18

Három megyei oviscsapat is indult az országos kertépítő versenyen

Székesfehérvár - Hetedszer rendezték meg az „Apró kezek, csodakertek” országos gyermek kertépítő versenyt, amelyen három megyei résztvevő volt.

Bokros Judit

A mosonmagyaróvári rendezésű verseny egyik nevezője a fehérvári Gyöngyvirág Óvoda csoportja volt. A hétfői tájékoztatón az igazgató, Béndek Gáborné elmondta: tavaly és idén is autista gyerekek építettek kis kertet, munkájukat most elismerő oklevéllel jutalmazták. A kicsik sokat készültek a Vízipók-csodapók című mese alapján.

A másik nevező az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI volt. Szakoktatójától, Fülöp Judittól megtudtuk: négy sajátos nevelési igényű elsős kicsivel vettek részt a versenyen. Az ő témájuk a szivárvány volt, s nagy fejlődés, hogy a gyerekek 20 percig tudtak figyelni a feladatra.

Spanyárné Halász Szilvia főkertész a verseny részleteiről mesélt. Ő és Deák Lajosné önkormányzati képviselő is hangsúlyozta: jövőre Fehérvár is szeretne ilyen versenyt rendezni.

A megyéből a nagylóki csoport negyedikek lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!