Székesfehérvár

2017.06.12. 13:43

Pisztolydurranás az iskolában: diák- és honvédelmi nap

SZÉKESFEHÉRVÁR - Pisztolydurranással vette kezdetét idén is a Vasvári Pál Általános Iskola diáknapja hétfőn. A harci járművek mellett volt kempó és kutyás bemutató is.

S. Töttő Rita

– A diáknap nálunk egy sportos, ugyanakkor vidám nap, amikor a honvédelem és a hagyományőrzés is szerepet kap – árulta el Laczkó Gábor, a Vasvári Pál Általános Iskola igazgatója hétfőn, amikor vegyvédelmi eszközökkel, harci járművekkel kápráztatták el a gyerekeket ezen a laza, nyáreleji iskolai napon. A Vasvári udvarát  ugyanis ezúttal elárasztották a honvédelmi járművek is – köszönhetően az intézmény és a honvédség jó kapcsolatának -, amely  az Összhaderőnemi Parancsnokság vezetője,  Huszár János altábornagy engedélyével érkezett. A katonai járművek kiállítása  mellett kempó és kutyás bemutató is várta a gyerekeket ezen a napon.

Az iskola diáknapján Viza Attila, a körzet önkormányzati képviselője köszöntötte a gyerekeket, a honvédelmi napot pedig  Pap Gyula ezredes, az MH ÖHP Jogi és Igazgatási Osztály osztályvezetője nyitotta meg. Ezt követően  Bence Tamás, az I. András Király Lovagrend nagymestere elsütötte 1846-os mintájú Lorenz-féle csappantyús pisztolyát. A gyerekek ezután tették a dolgukat: megrohamozták a katonai eszközöket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!