A céljuk: Strasbourg

2017.11.20. 12:00

Európai uniós témájú vetélkedőt rendeztek Székesfehérváron

A megyei Europe Direct Irodában rendezték meg a középiskolásoknak szóló vetélkedő közép-dunántúli regionális fordulóját.

Szanyi-Nagy Judit

Az első helyezett pápai csapat, felkészítő tanáruk és a zsűri

Fotó: Fehér Gábor

Összesen tíz csapat négyfős tagjai versenyeztek a „4 for Europe” nevű, Székesfehérváron megrendezett regionális fordulón, ahol az első helyezettek az országos döntőbe jutottak.

A közép-dunántúli regionális forduló Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megye diákjait foglalta magában, így a legjobb tíz csapat tagjai között bicskei, balaton-almádi, esztergomi, oroszlányi, pápai, tatabányai és várpalotai diákokat is vendégül láttak a szervezők a Fejér megyei irodában.

A versenyfeladatok között szerepelt igaz-hamis állításos, Európai Unióval kapcsolatos tesztsor és totó is, valamint egy kreatív feladat. Ez utóbbiban a diákok azt mutatták be, hogyan képzelik el az életet az EU-ban tíz év múlva.

Az első helyezett pápai csapat, felkészítő tanáruk és a zsűri
Fotós: Fehér Gábor

- A gyermekek nagyon sokat készültek, hiszen a feladatsorban tényleges tudásukról tettek tanúbizonyságot – értékelte a versenyt Szili Valéria, a Fejér Megyei Europe Direct Iroda vezetője.

A harmadik helyen várpalotai, a második helyen balatonalmádi csapat végzett, s az első helyet a pápai Türr István Gimnázium és Kollégium diákjai, Bodó Angelika, Endrész Balázs, Széles Ákos és Tóth Regina szerezték meg. Ők a maximális 123 pontból 114,3 pontot értek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában