Jégkorong

2017.11.19. 22:08

Szétlövésben nyert a Fehérvár

Az EBEL 20. fordulójában a bécsi diadal után Villachban vizitált a Fehérvár AV19 jégkorong csapata, pontokkal.

Ferencz Balázs

David Gilbert (jobbra) hasznosan hokizott Villachban

Fotó: Pesti Tamás

Villach SV-Fehérvár AV19 1-2 (1-1, 0-0, 0-0, 0-0, 0-1) büntetőkkel

Villach, 2517 néző. Vezette: Lemelin, Piragic.

VSV: Kickert – Brunner, Shields, Flick, Verlic, Hickmott – Glenn 1, Labrecque, Leiler, Sarauer, Beach – Bacher, Schlacher, N. Petrik (1), Platzer, B. Petrik (1) – Stebih, Kromp, Walter, Antonitsch. Vezetőedző: Greg Holst.

Fehérvár AV19: Carruth – Harty, Vidmar, Kóger, Hári 2, Erdély (1) – Uotila, Manavian, Gilbert, Luttinen, Sárpátki – Stipsicz, Szabó D., LoVecchio, Music, Vincze – Szabó K., Szabó B., Reisz. Vezetőedző: Benoit Laporte.

A Fehérvár AV19 villachi vendégjátékán egyik csapatnak sem sikerült komoly helyetet kialakítania a találkozó első perceiben, az első komolyabb akció Luttinen nevéhez fűződött, de lövését hárította Kickert. A Fehérvár birtokolta többet a korongot. A magyar együttes két emberelőnyt is elpuskázott, különösebb helyzet nélkül telt a harmad.


David Gilbert (jobbra) hasznosan hokizott Villachban
Fotós: Pesti Tamás

Bár jobb játékot mutatott a hazai együttes, mint az első harmadban, de az első 10 percben csak Petrik alakított ki helyzetet Carruth ketrecénél. A harmad közepén megtört a gólcsend, egy kontrából Hári János és Kóger Dániel indulhattak meg, Hári a bedobókörtől a hálóba bombázott 0-1. A harmad hajrájában egyenlítettek a karintiaiak, Petrik kékvonalas lövése megpattant Ryan Glennen, és a pakk a kapuba vágódott 1-1.

A záró játékrész első perceiben kiegyenlített játék folyt a jégen, Felpörögtek az együttesek, dolgoztak a kapusok, így a hálók nem rezdültek. A hosszabbításban a Villach előtt adódtak helyzetek, majd Manavian is lőhetett, és Gilbert is veszélyeztetett. Harty, LoVecchio, Manavian és Erdély is eldönthette volna a meccset, a végén Flick puskázott el egy helyzetet. A szétlövésben Hári Jánosbüntetője döntött, nyert a Fehérvár AV19, 9. a tabellán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában