Székesfehérvár

2013.11.26. 14:37

Százmilliárd haszon

Még akkor történt, amikor viszonylag ép ésszel követhető volt minden jogi fejlemény, amely az úgynevezett sukorói kaszinóberuházás kapcsán következett be kis hazánkban.

Tihanyi Tamás

A több szálon futó persorozat egyik epizódjaként a befektetők képviselője, Joav Blum megjelent a székesfehérvári törvényszéken.

Ott ültünk mi tudósítók a falnak szorulva. Amikor Blum és tolmácsa beszélt, egy, a nyilvános tárgyaláson jelen lévő fehérvári férfi hangos megjegyzésekkel kommentálta a mondandót. Joav Blum ügyvédje (az egyik legdrágább Magyarországon) erre rászólt, majd a bíró is rászólt az ügyvédre, hogy majd ő rendet tart a saját tárgyalótermében, ha akar. Lényeg, hogy Blumon látszott, nem ehhez van szokva. Mármint nem ahhoz, hogy megszoríthatják. Már megbánta, hogy eljött a tárgyalásra, persze azóta sem láttuk: ha nem csal az emlékezetem, az ítéletig betegségre hivatkozva mentette ki magát.

Blumot azért vádolta az ügyészség, mert milliomosként egy sukorói viskóba jelentkezett be, kellett ugyanis a „bulihoz” egy helyi lakcím. A fél ország röhögött, amikor az omladozófélben lévő házat mutogatták a tévében, a bíróság mégis felmentette azzal, hogy nem tudhatta szegény, milyenek a magyar törvények. Jogi ismereteim térképén rengeteg a fehér folt, de azt még én is tudom, hogy a törvény nem ismerete nem mentesít annak hatálya alól.

Kivéve a gyevi bírót és Joav Blumot. Mára fordult a kocka, a befektetők az elmaradt haszonra hivatkozva 100 milliárdra perlik a magyar államot. Hogy miért éppen 100 milliárdra, és miért nem ezer, vagy tízezer milliárdra? Nem tudni. Annak idején jobbára csak munkahelyteremtésről beszélt Blum Sukorón, mint egy kedélyes, a népért aggódó milliomos.

Mára kiderült, 100 milliárdot akart keresni a Velencei-tó partján. Jó, hogy végre ezt is megtudhattuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!