Székesfehérvár

2014.06.19. 11:10

Szaunával ért fel az utazás - Igazat adott az Alba Volán az utasnak

Székesfehérvár - A buszon valóban nehezen elviselhető volt a hőség. Az Alba Volán magyarázattal is szolgált.

B. Kiss László

Felháborító! - ezzel a mondattal zárta elektronikus levelét olvasónk, aki arra panaszkodott: elviselhetetlen hőség uralkodott június 11-én, a 10 óra öt perckor, a Csapó utcából induló 12/A jelű járaton. Akkor még tartott a korán jött a kánikula, a buszon pedig mindössze két ablak volt, de azokat is csak bukóra lehetett lenyitni - írta olvasónk, aki úgy fogalmazott: arról, hogy a légkondit bekapcsolják a buszon, nem is álmodhat az ember... Az utazás felért egy szaunával - summázta a levélíró, aki havonta 6800 forintot fizet a bérletért.

Pruzsina Alice, szóvivő

A panaszt továbbítottuk az Alba Volánnak, amelynek részéről Pruzsina Alice kommunikációs főmunkatárs válaszolt. A felelet szerint a levélírónak igaza van, a felpanaszolt buszon valóban nem működött a légkondicionáló. Magyarázatképpen megtudtuk: az ominózus járművet akkor már előjegyezték szervízre, de nem tehették meg, hogy nem közlekedtetik. A klímás buszokon gyárilag kevés a nyitható ablak. A klíma hatásfokát ugyanakkor rontja, hogy ha sűrűn vannak a megállók, gyakran kell nyitni az ajtót. Hétköznapokon, csúcsidőben lehetetlen megoldani, hogy csak jól szellőző, illetve hűtött buszok közlekedjenek, Szabad- és munkaszüneti napokon azonban, amikor kevesebb a járat, csak olyan járműveket állítanak forgalomba, amelyeken kifogástalanul működik a klímaberendezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!