Székesfehérvár

2014.04.20. 09:10

Több figyelmet kérnek a városi biciklisták

Székesfehérvár - Közel kétszázan vettek részt szombaton a tavaszi Critical Mass (CM) kerékpáros felvonuláson.

Klecska Ernő

A Piac térről induló, a Széchenyi, Horváth István, Lövölde utca, Budai út, Halesz park, Király sor, Rákóczi út, Mátyás Király körút, Zichy-liget, Mészöly Géza utca és Palotai út útvonalon haladó, csilingelő menetet rendőrök kísérték. A CM célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a városi bringázásra. A felvonulást a Föld napjához igazították. A menetet népes közönség üdvözölte. A résztvevőknek az időjárás is kedvezett, bár végig lógott az eső lába, szemerkélni csak akkor kezdett, amikor a kerékpárosok megérkeztek céljukhoz.

- Alakulóban a Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár és Térsége Területi Szervezete ebbe várunk aktív tagokat a bringás reggeliztetések a BAM (Bringázz munkába) programon belül,a döntéshozókkal való egyeztetések és minden helyi bringás dolog érdekében - tájékoztatott Zsihovszky Gábor, az egyik főszervező.

A célba érkező tömeg nem oszlott fel teljesen, egy közel hetven fős kemény mag tiltakozásul a kerékpárosok kitiltása ellen , itt-ott csengetve, áttolta drótszamarát a belvároson. Ezzel arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy a terület gyalogos zóna lett, a kerékpáros lakosok érdekeit nem veszik figyelembe az abszolút hatályú tiltással.

- A normális, legfeljebb 10 kilométeres óránkénti sebességgel haladó, előzékeny, munkába tartó kerékpárosok nevében és szempontjait hangoztatjuk, akik évtizedek óta együtt éltek a belvárossal. Sosem rájuk volt panasz, de őket is büntetik; kollektív bűnösség, 30 ezer forintos bírság - fogalmazott Kapos Bálint.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!