Székesfehérvár

2013.12.16. 15:50

Rezső lubickolt Veszprémben

A Szabad Színház társulatának két rövidfilmjét is elismerték a hétvégi veszprémi Pannonfíling Mozgóképes Találkozón.

Kocsis Noémi

A Láthatás című film, amelyet egy környezetvédelmi jellegű, a víztakarékosságot propagáló kampányhoz készítettek a társulat tagjai, s amely egy helyes aranyhal, Rezső budapesti kalandjait beszéli el, a második helyet nyerte el a mezőnyben.

A Láthatás már elkészülte óta siker: ősszel a Víz Világtalálkozó kísérőrendezvényéről, a CinemArt Filmfesztiválról már elhozott egy második helyezést Fehérvárra.

A nyáron a vajtai színháztábor alatt készített Tetemre hívás című rövidfilmet a legjobb montázs díjával tüntette ki a Vadócz Péter (filmes), Daruka Mihály (filmes), Király Viktor (tanár, esztéta) összeállítású zsűri.

A Pannonfíling Mozgóképes Találkozó alapötlete még 2005-ben formálódott meg néhány veszprémi filmrajongó fejében. Azóta évről-évre megismétlik a kötetlen „mikrofesztivált”, ahol a rövidfilmek vetítése mellett nagy hangsúlyt helyeznek a látottak kibeszélésére, hogy párbeszédet teremtsenek a filmesek, a szakmai zsűri és a közönség között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!