Székesfehérvár

2013.03.11. 17:26

Összefog három intézmény a társadalmi konfliktuskezelésért

Székesfehérvár - Elkezdődött a Társadalmi jól-lét és biztonság, versenyképesség és társadalmi fejlődés című projekt a Kodolányi János Főiskolán - jelentették be a hétfői sajtótájékoztatón.

Sebestyén Lilla

A Kodolányi János Főiskola, illetve a kutatásban résztvevő partnerek - Széchenyi István Egyetem, Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaság- és Regionális  központja -  közös munkába kezdtek, melynek célja a    társadalmi konfliktusok kezelésének kidolgozása, illetve a nemzeti versenyképesség növelése.

Ez a kutatásra, fejlesztésre irányuló projekt hatalmas jelentőségű. Egyrészt mivel beigazolódni látszik, hogy a  kapitalizmus  mostani formája  nem tartható fenn, másrészt az egész világon eluralkodó gazdasági válság minket sem kímélt. 2015-re reméljük, hogy megoldást, kiutat találunk ebből a helyzetből - vélekedett Szabó Péter, a Kodolányi János Főiskola rektora.

Szirmai Viktória, a főiskola  tanára elmondta: először  2000, különböző település típuson élő embert kérdeznek meg, itt a társadalmi konfliktusok feltárásával foglalkoznak.  A második szint a nagyvárosok térségére fókuszál, és 5000 fő véleményére épít, illetve elsősorban  a  jól-lét magyarországi problémáinak feltárása a célja. A harmadik rész a  szegény térségekben élőkkel,  és az ő problémáikkal foglalkozik, illetve van a projektnek egy negyedik egysége is, amely egy versenyképességi modell kialakítására tesz kísérletet. A  projekt befejeztével egy  háromkötetes kiadványban is beszámolnak az összesített eredményekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!