Székesfehérvár

2016.10.20. 18:31

Nem mindegy, hogy mit lát a jövő nemzedéke

Székesfehérvár - A hátrányos megkülönböztetés elleni lehetőségekről tartott előadást csütörtökön az I. István Szakgimnázium végzős diákjainak Szatmári Éva, az Egyenlő Bánásmód Hatóság megyei referense.

Klecska Ernő

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum intézményében két órát is tartott a szakjogász.

A diszkrimináció tilalma arról szól, hogy senkit ne lehessen hátrányosan megkülönböztetni azért, mert egy mások által lenézett csoporthoz tartozik. A sokféleség tisztelete, az emberi méltóság elismerése mindnyájunk érdeke, nem pusztán a kisebbségekhez tartozó egyének ügye. Ráadásul az egyenlőség nem az egyenlő bánásmódban rejlik, hanem az egyenlő esélyekben! - hangzott el.

- A jogsértések a védett tulajdonságok közül jellemzően a fogyatékossághoz, a roma származáshoz, a politikai véleményhez és az egészségügyi állapothoz kapcsolódtak. A diszkrimináció területei közül leggyakrabban a foglalkoztatásban, a szolgáltatásnyújtáshoz és az oktatáshoz kapcsolódóan, valamint akadálymentesítés hiánya miatt állapított meg a hatóság hátrányos megkülönböztetést - derült ki az előadásból.

A kormányok, intézmények, nemzetközi szervek mellett azonban az egyén felelőssége is, hogy mennyiben valósulnak meg az egyezményekben, törvényszövegekben lefektetett ideálok! - fogalmazott a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!