Székesfehérvár

2014.04.07. 17:55

Humán Héten vetélkednek a fiatalok

Székesfehérvár - Izgalmas, mozgalmas programokkal kezdődött a hét a József Attila Kollégiumban és a Hétvezér Általános Iskolában is.

Miskei Anita

Bár a Hétvezér Általános Iskola erős reál képzése miatt vált igazán ismertté a megyeszékhelyen, a humán tantárgyak, s a művészeti ismeretek, illetve a sport oktatására is nagy hangsúlyt fektetnek. Épp ezért kezdeményezték néhány éve az iskola pedagógusai a Humán Hét megszervezését. A program azóta is nagyon sikeres, hiszen a gyerekek a vetélkedők során bizonyíthatják irodalmi és történelem ismereteiket, s a tanárok is új oldalukról mutatkozhatnak be. Hiszen a hét minden napján egy kedvenc versüket osztják meg a gyerekekkel. Pénteken mesemaratonnal készülnek, melyhez szülői segítséget is várnak.

- A mesemaratonon a Hétvezérbe járó második évfolyamosok, tanáraik és szüleik vesznek részt. De persze a gyerekek kreativitásukat addig is megmutathatják, például a paint versenyen, melynek témája a húsvét volt - mondta el Lángfalvy Péterné igazgató.

Ugyanakkor a József Attila Kollégiumban a JAK napokon a mozgásé lesz a főszerep a hét során. Amit a fiatalok minden évben izgalommal várnak, hiszen jó alkalom ez újabb barátságok kötésére, sőt, a csapatmunkára is. S bár a sporté lesz a főszerep hiszen lesz kispályás labdarúgó verseny, kosárra dobó csapatverseny, szkander és csocsó bajnokság, kerékpár túra, íjászat is , megemlékeznek az intézmény névadójáról, József Attiláról is.

Hétfőn megmérkőztek egymással a kollégisták  (Fotó: Koppán Viktor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!