Székesfehérvár

2009.04.24. 02:28

Megszállták a várost a rendőrök!

Székesfehérvár - A gyorshajtási akció három napja lejárt ugyan, de a rendőrök egy pillanatra sem állnak meg. Egy ellenőrzési program részeként az egész várost megszállták.

Németh Tamás

Három rendőrautó is állt a Malom utcában. A járőrök mindkét irányból megállították az érkező járműveket, legyen az autó, motor vagy bicikli. Okmányellenőrzés és szondáztatás várt mindenkire. Volt olyan autós, aki ugyan sérelmezte, amiért egy nap alatt másodszor állították meg, de abban mindenki egyetértett, szükség van a hasonló akciókra.

Az utca lakói külön örültek a látványosan kivonult rendőri erőknek. Papp József háza ablakából, Csöpi kutyájával figyelte az akciót. Beszélgetés közben megemlítette, csak akkor van félnivalója a rendőröktől, ha valamelyik okmánya lejáróban van, és erről megfeledkezik, de mégis szívesen látna minden nap járőrt háza előtt a rengeteg gyorshajtó miatt, akik - mint mondja - versenypályának használják az utcát. Egy háromgyerekes édesanya hasonló véleményen van, bár ő inkább a Palotai úti temetőnél posztoltatna rendszeresen, mert a lámpa ellenére is óvatosan kell lelépnie a zebrára az agresszív autósok miatt.

Ottjártunk alatt csupán egyetlen autós akadt, akinek a műszaki engedélye nem voltak rendben, mivel az néhány napja lejárt. Egyedül ő kifogásolta a rendőri intézkedést, mindenki más elismeréssel méltatta az intézkedőket.

De nem csak a Malom utcában lehetett ma rendőrt látni. A Vízi-, Tó- és Felsővárosban több helyen, mozgó és álló ellenőrzéseket tartottak, de a Palotavárosban is lehetett látni rendőrautót.

Az egész napos kivonulásnak meg is lett az eredménye, a számok magukért beszélnek: a 9-től 18 óráig tartó akcióban 22 rendőr vett részt. A nap folyamán több mint kétszáz embert igazoltattak, 21-et feljelentettek, és közel egy tucatot figyelmeztetésben részesítettek. 4 ittas is akadt, közülük 2-től már a helyszínen elvették a jogosítványukat. 27 esetben pedig helyszíni bírságot róttak ki szabálysértőkre.

Az ittasokon felül voltak olyanok - mint a már fentebb említett autós -, akik lejárt papírokkal közlekedtek az utakon. Voltak, akik gyermekülés vagy biztonsági öv használata nélkül utaztak. De engedély nélküli vezetőt is sikerült kifogni.

A hatóság emberei maguk is úgy gondolják, szükség van az ilyen jellegű akciókra. Az emberek ugyanis az életükkel játszanak a szabályok megszegésekor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!