Székesfehérvár

2017.04.04. 16:03

A Bugát Pál középiskola rendezte az egészségügyi diákkonferenciát

Idén a Székesfehérvári SZC Bugát Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája rendezhette a XX. Országos Egészségügyi és Szociális Tudományos Diákkonferenciát.

Laci Patrícia

A konferencia célja az volt, hogy az egészségügyi és a szociális képzésben tanuló diákokat ösztönözzék egy általuk választott témakörben való elmélyülésre. A tanulók a konferenciára változatos előadásokkal készültek, volt szó például a HPV fertőzés megállításáról, a designer drogokról vagy az őssejt terápiáról.

A verseny első három helyezettje (alsó sor) felkészítő tanáraikkal (felső sor) balról: Petróczki Zsófia és Illés Ilona, Kulcsár Luca és Radácsi Zsuzsanna, Balogh Dalma és Csopják Judit
Fotó: Koppán Viktor

Az esemény hétfőn kezdődött. Motikáné Tóth Éva, a házigazda középiskola igazgatója elmesélte, hogy hétfőn a diákok előadásai után a versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak programokat is szerveztek, jártak a Városházán, ahol Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte őket, de természetesen a szórakozás sem maradhatott ki, a Bugát iskolában táncest is volt.

Kedden tovább folytatódott az előadássorozat, majd pedig a záró ünnepség következett. A diákokat szakmai zsűri pontozta. melynek elnöke Bugarszki Miklós, a Magyar Ápolási Egyesület elnöke volt. Nem volt egyszerű a zsűri helyzete, mert kiválóan felkészültek a diákok a versenyre, az első helyezett végül Kulcsár Luca lett. A különdíjat az egyik karcagi gimnázium tanulója, Rácz János kapta, így a következő évben az ő iskolája rendezheti meg az eseményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!