Székesfehérvár

2013.02.21. 11:03

Maroshegy fejlesztése: helyben legyen elérhető minden!

Székesfehérvár 2013-as költségvetéséről szóló közel százoldalas dokumentum városrészekre történő lebontását ismertetik e napokban a területeken élő lakossággal.

Kocsis Noémi

Brájer Éva, Maroshegy képviselője ezért az ottani fejlesztésekről beszélt a sajtónak csütörtökön délelőtt, a Gárdonyi Géza Művelődési Házban. Mint azt az önkormányzati képviselő kihangsúlyozta, a fejlesztésekben továbbra is elsőséget élvez az idős, valamint a gyermekkorú lakosság, majd aszerint kaphat támogatást egy program, hogy a legnagyobb képviselői körzetben hány embert érint. Szó esett az óvodafelújításról, közlekedésről, vasúti rekonstrukcióról, és idei kulturális eseményekről is.

Ami a szolgáltatásokat illeti, Brájer Éva úgy fogalmazott, a kultúra, a közművelődés mellett ezeknek is helyben kell megvalósulniuk - minél szélesebb palettán -, hogy a maroshegyieknek ne kelljen a városközpontba utazniuk, ha ügyeiket szeretnék elintézni, vagy gyermekükkel baba-mama klubba járnának. Mint a tájékoztatón elhangzott, a művelődési házban működő szakiskolával új tipusú együttműködési megállapodást kell kötnie a városnak, mivel az oktatási intézmény jelenléte miatt a művelődési intézmény több pályázati lehetőségtől elesett. A szakiskola marad az épületben, de más jogi formában, amely az épület működtetésének pénzügyi alapjait is megnyugtatóan rendezné hosszabb távra - tette hozzá a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!