Székesfehérvár

2016.08.26. 18:20

Már kilátszik a vasrács a pláza tetőparkolójának felhajtó rámpáján

Székesfehérvár - Borzalmas állapotban van a pláza tetőparkolójának felhajtója - jelezte nekünk olvasónk. A bevásárlóközpont üzemeltetési igazgatója elmondta: szeptemberben a tervek szerint elkezdik a rámpa felújítását.

Sebestyén Lilla

Nem is esztétikus és nem is biztonságos a székesfehérvári pláza tetőparkolójának felhajtója. Ha a jövőben fizetni kell azért, hogy a tetőparkolót használhassuk, ezt a hibát mindenképpen illene kiküszöbölni - írja egyik olvasónk, aki heti rendszerességgel használja a rámpát.

A központ üzemeltetési szakértője elmondta, a kopóréteg megtartására szolgáló vasrácsozat valóban kilátszik, de az a le- és felhajtás biztonságát közvetlenül nem befolyásolja.

A Mini foci Eb miatt halasztották el a rámpa felújítását Fotó: Koppán Viktor

- A tetőparkoló felhajtó rámpája az épülettel együtt 1999-ben épült. Minden évben költünk a kopóréteg állapotának megtartására, de mostanra a helyi hibajavítások már nem hoznak megfelelő eredményt, így teljes felújítás szükséges. Ez év márciusában részletes és mindenre kiterjedő statikai vizsgálatot végeztettünk. A felújítást idén júliusra terveztük, de miután ez a munka a parkoló lezárásával jár, a város önkormányzatának kérésére a munkálatokat elhalasztottuk az őszi időszakra, hogy a város lakóinak ingyenessé tehessük a parkoló használatát, ezzel is kompenzálva a Mini foci Eb miatt kieső, úgy nevezett murvás parkoló területet - mondta el Szabó Gabriella, az Alba Plaza üzemeltetési igazgatója, aki azt is hozzátette: 2016-ban kettő panasz érkezett a rámpa állapotával kapcsolatban, de tömeges megkeresésről nincs szó.

Gabriellától azt is megtudtuk, ősszel, várhatóan szeptember második felében kezdik el a tetőparkoló rámpájának felújítását, de még zajlik a különböző munkafázisokat kivitelező vállalkozások összehangolása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!