Székesfehérvár

2014.09.17. 19:52

LMP - Szolgáltató rendőrség kellene

Székesfehérvár – Utcai sajtótájékoztatón ismertette céljaikat szerdán a Lehet Más a Politika önkormányzati szakszóvivője és a párt fehérvári polgármester-jelöltje.

Kocsis Noémi

Gertsmár Ferenc szakszóvivő az újságírók előtt elmondta: bár ma Magyarországon kétszer annyi rendőr van az utcákon, mint a Kádár-rendszerben, mégis rosszabb a közbiztonság, a szemléletváltás elengedhetetlen, és szolgáltató típusú, a lakossággal együttműködő rendőrségre lenne szükség.

– Indokolt lenne, hogy a közösségi rendőrség a helyi társadalomba ágyazódva szerveződjön meg – fejtette ki.

Bialkó László Gergő, a párt helyi polgármester-jelöltje kijelentette, változtatni kell a gyakorlaton, hogy a rendőrség nem foglalkozik kellőképpen a kisebb súlyú bűncselekmények felderítésével, holott az áldozatok számára ezek a cselekmények sokszor az életük munkájának tönkretételét jelentik. Ennek megoldására a párt létrehozná az Országos Kárpótlási Alapot – ez az okozott károk megtérítésének biztosítékául szolgálna és 10 ezer forintig térítene a károsultaknak. Bialkó beszélt a helyi biztonsági tanácsok létrehozásának fontosságáról is. A rendőrség ne legyen hadsereg! – hangsúlyozta még a polgármester-jelölt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!