Negyedik éve

2018.02.03. 16:00

Mackó játékban, rajzban – Ovisok kiállítása Ligetsori Óvódában

Háromszáz játékmackó díszelgett a Ligetsori Óvódában, rajzversenyt is rendeztek, természetesen macisat.

Szabó Zoltán

Kis műsort is adtak az óvodások a kiállításon

Fotó: Fehér Gábor

Negyedik éve rendezik már meg a kiállítást az óvodában, és évről évre egyre több a kiállítandó mackó. A játékokat a gyerekek hozzák. Rengeteg összejött, háromszáz, őket rendszerezve állították ki. Külön a kicsiket, a nagyobbakat, az „idősebbeket”, és egymás mellé kerültek a pandák, jegesmedvék is. Városi szintre emelték a rajzversenyt is, amelyet Mackó brummog címmel hirdettek meg.

Mindenféle technikával készültek az alkotások, a város 12 óvodájából 60-65 pályamű érkezett. Ezeket az egyik körben zsűri értékelte, de feltették a munkákat a közösségi hálóra is, ahol szavazni lehetett rájuk. Külön kategóriát képeztek azok az ovisok, akik tehetséggondozó programot folytató intézményben vannak. A zsűri öt díjat adott ki, az internetes szavazás alapján három ovist díjaztak, a Tehetség díjat ketten kapták. A legjobbak: a zsűri döntése alapján Horváth Réka (Gyöngyvirág Óvoda Mókus nemzetiségi csoport), az internetes szavazás nyomán Villányi Kata (Gyöngyvirág óvoda), míg a Tehetség díjasok között Kövér Luca (Rákóczi Utcai Óvoda Mancz János Tagóvodája) lett az első.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!