Székesfehérvár

2013.02.12. 13:25

Lánczos-Szekfű ösztöndíj - várják a pályázatokat

Székesfehérvár önkormányzata által létrehozott Lánczos Kornél-Szekfű Gyula Ösztöndíj Alapítvány kuratóriuma idén is pályázatot hirdet a városban élő, dolgozó, illetve a Fehérvárral szellemi kapcsolatban álló alkotók, kutatók, művészek számára.

Szabó Zoltán

Jelentkezhetnek, pályázhatnak magánszemélyek, alkotók és alkotó közösségek, az elméleti és alkalmazott tudományok bármelyik ágában, eredeti, máshol nem publikált, másutt még nem hasznosított művekkel, tervekkel, kiemelkedő szellemi értékeket teremtő, tartalmazó művészeti alkotásokkal. A pályázatok benyújtásának határideje április 30-a. Az ösztöndíjak odaítéléséről, összegéről szükség esetén független szakértők véleményének kikérésével a kuratórium dönt. (Az ösztöndíj elnyerése után 25-25 százalékot negyedévenként utal át a kuratórium, a megítélt összeg 50 százalékát a pályamunka elfogadása után fizetik ki.) Az ösztöndíjak elnyerését igazoló emléklapokat az augusztus 20-ai ünnepségekhez kapcsolódó nyilvános kuratóriumi ülésen adják át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!