Székesfehérvár

2015.05.22. 17:42

Komplex segítség mozgássérülteknek Székesfehérváron - A központ közel 20 éve nyílt meg

Székesfehérvár - A székesfehérvári Viktória központ 1996-ban nyílt meg. Ekkor még csak a nappali klubja és az egészségügyi részlege indult el, de az évek során a szolgáltatások köre kibővült, s ma már a Viktória komplex segítséget tud nyújtani a mozgássérült embereknek.

Fejér Megyei Hírlap

A központ nappali részlege évek óta klubszerű foglalkozásokkal fogadja a Székesfehérváron és a város vonzáskörzetében élő mozgássérülteket. A bejárók között van, aki az egész napját bent tölti, amíg a családtagjai dolgoznak; de vannak olyanok is, akik azért látogatják, hogy ne legyenek egyedül, társaságot találjanak, illetve fejlesztő foglalkozásokon vagy valamilyen szabadidős programon vegyenek részt. Ezek mellett igénybe tudják venni a központ rehabilitációs szolgáltatásai közül a gyógytornát, masszázst, fizikoterápiát és a segítő, tanácsadó szolgáltatásokat is.

A fehérvári és a vonzáskörzetbeli mozgássérülteket a nappali részlegben évek óta klubszerű foglalkozásokra várják. Fotó: Viktória

Székesfehérváron arra is lehetőség van, hogy azok a súlyosan mozgáskorlátozottak, akik a városi tömegközlekedési eszközöket nem tudják használni, a bejutáshoz igénybe vehessék a központ szállító szolgálatának speciális kisbuszát.

Kilenc évvel ezelőtt, 2006-ban nyílt meg a központ bentlakásos része, ahol kétfajta ellátást vehetnek igénybe a rászorulók. Átmeneti ellátásban olyan mozgássérültek részesülhetnek, akik gyógytornán, képességfejlesztésen, komplex rehabilitációs programokon kívánnak részt venni, az önállóságot gyakorolni, vagy akiknek gondozása a családban átmenetileg nem megoldható.

A Viktória Központ közel 20 éve, 1996-ban nyílt meg. Fotó: Viktória

A tartós bentlakást biztosító lakóotthonba olyan 62 év alatti felnőtt mozgássérülteket tudnak felvenni, akik a mindennapi életükben valamilyen fizikai segítségre szorulnak, de segédeszközzel helyet tudnak változtatni és megfelelő segítséggel képesek az önrendelkező életre.

A központ, amely országosan is ismert és elismert, a Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesületének intézményeként működik, s évente több száz embert lát el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!