Székesfehérvár

2014.10.13. 17:30

Kisdedet találtak a kapuban

Székesfehérvár - Arról értesültünk hétfőn, hogy vasárnap kora reggel egy anya megvált éjszaka született gyermekétől. Letette egy idősotthon bejáratához.

Időről időre értesülünk hasonló érthetetlen esetekről, sőt, ennél szörnyűbbekről is. Ebben az esetben az édesanya nem dobta kukába, folyóba vagy máshova az újszülöttet, hogy esélyt se adjon gyermekének a túlélésre, itt arról kaptunk értesítést, hogy az enyingi idősotthon bejáratához tették le azt a kis kosarat, amiben a betakart csecsemő volt. Tájékoztatást kértünk Kiss Z. Edwardtól, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjétől, aki megerősítette információnkat.

Kérdéseinkre válaszolva a szóvivő úgy tájékoztatott, hogy 12-én vasárnap az idősotthon egyik dolgozója értesítette őket arról: egy elhagyott kisdedet találtak az otthon bejáratánál. A bebugyolált újszülött nem lélegzett, de még élt.

A bejelentő elmondta tájékoztatott a szóvivő , hogy kora reggel, 7 óra után pár perccel valaki becsengetett az otthonba. Amikor ajtót nyitott, akkor találta meg a küszöbre tett kosarat, benne a csecsemővel.

(A mentőktől megtudtuk: a baba az otthonban szakértő kezekbe került, leszívták a légutaiból a nyákot, mire a mentők megérkeztek, jó állapotú, síró újszülöttet találtak a helyszínen.)

- Kollégáim tanúkutatást és adatgyűjtést végeztek a helyszínen, melynek eredményeképpen felmerült egy személygépkocsi és annak tulajdonosa - folytatta Kiss Z. Edward. A szóvivő kérdésünkre válaszolva arról is tájékoztatott, hogy a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya kiskorú veszélyeztetésének bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen. Ezt a törvényi tényállást a Büntető Törvénykönyv 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

- Az ügyben szakértőt vontak be kollégáim, aki vizsgálja a körülményeket - tette hozzá a szóvivő. - Van egy térfigyelő kamera a közelben, így a típus és szín, valamint a rendszámtöredék alapján tudtuk beazonosítani az autót és tulajdonosát fogalmazott Kiss Z. Edward, hozzátéve: Az anya a kocsi hátsó ülésén szülte meg a kislányt. ezt el is ismerte. Még nem hallgattuk ki gyanúsítottként, először a szakértőnek kell megállapítani, hogy pontosan milyen veszélyhelyzetben volt a baba, és ezt követően fogjuk meggyanúsítani.

Az eset kapcsán megkerestük az idősotthont, de az intézmény vezetője elzárkózott mindenfajta nyilatkozattól a maga és kollégái nevében egyaránt. Azt még megtudtuk, hogy a kislány jól van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!