Székesfehérvár

2010.05.26. 02:29

Kis koponyák sikere

Székesfehérvár - A Vasvári Pál Általános Iskola kutató tanulói 4 első, és 1 második helyezéssel tértek haza a Kutató Gyermekek Tudományos Konferenciája országos döntőjéről.

Törő Bálint

A 3. a és 6. a osztályos tanulók az ország számos pontjáról érkezett ifjú kutatóval mérték össze tudásukat, kutatásmódszertan kategóriában. A Budapesten rendezett döntőbe öt vasváris diák jutott. A tudományos versenysorozatot Zsolnai József professzor kilenc éve indította útjára azzal a céllal, hogy felkutassák azokat a tehetséges gyerekeket, akik kiemelkedően teljesítenek egy-egy tudományos probléma feldolgozásában, és akadémikusokból, kutatókból álló zsűri előtt ezt prezentálják. Az idei döntőben a Nagy Lajosné és Matyi József által felkészített harmadikos Magony Gellért, Ondi Gábor és Orova Dorina első helyezést, Pluhár Zsófia második helyezést ért el. A hatodikos Kovács Gergely szintén első helyen végzett, felkészülését Tóth István irányította. A diákok a penészgombák fejlődéséről, a sárkányokról, Leonardo emelőgépéről, a Szent István-szobrok lóábrázolásáról, és egy fűnyíró robotról tartottak előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!