Székesfehérvár

2014.01.09. 13:08

Kilencvenedik születésnapját ünnepelte Oláh Józsefné

Székesfejérvár - Kilencvenedik születésnapját ünnepelte tavaly decemberben a székesfehérvári Oláh Józsefné. Az idős hölgynél tiszteletét tette Szigli István önkormányzati képviselő Feketehegy-Szárazréten, és többek között egy, a miniszterelnök kézjegyével ellátott díszes emléklappal lepte meg az ünnepeltet. Mária néni családja körében, nagy örömmel fogadta a képviselőt és a sajtó munkatársait.

Oláh Józsefné Sárkeresztúron született egy hatgyermekes zenész család harmadik gyermekeként 1923. december 9-én. A család 1924-ben Sárkeresztúrról Kislángra költözött, ahol Mária néni mintegy negyven éven keresztül dolgozott a zöldség- és gyümölcskereskedelemben. 1978 óta él Székesfehérváron, ahol '79 és '85 között volt a Fejér Megyei Moziüzemi Vállalat dolgozója. Mária néninek négy gyermeke – két fia és két lánya –, majd négy unokája és hat dédunokája született. Korához képest ma is jó egészségnek örvend, mindennapjait családtagjai körében tölti, gyermekei felváltva gondoskodnak róla.

A csütörtök délelőtti köszöntésre Feketehegy-Szárazréten, Mária néni egyik fiának otthonában került sor. Szigli István képviselő Székesfehérvár Önkormányzata nevében virágcsokorral és ajándékcsomaggal lepte meg Oláh Józsefnét, és átadta dr. Cser-Palkovics András polgármester üdvözletét. Átnyújtotta továbbá az Orbán Viktor miniszterelnök kézjegyével ellátott emléklapot, mellyel Magyarország Kormánya kifejezi a szépkorú polgárok iránti tiszteletét és háláját. Szigli István hangsúlyozta: az ünnepelt életútja nem volt egyszerű, hiszen négy gyermeket kellett felnevelnie, az élet azonban azt bizonyítja, hogy küzdelmei nem voltak hiábavalóak. „Nagy ajándék és öröm, ha valaki a nehézségek ellenére megélheti ezt a kort. Polgármester Úr nevében is tisztelettel szeretném megköszönni azt az áldozatos munkát, melyet a családjáért tett!"

Szigli István reményét fejezte ki, hogy a következő esztendőkben további évfordulókon köszöntheti Mária nénit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!