Székesfehérvár

2015.06.19. 14:45

Két királyfej egy asztalon - Készülnek az óriásbábok a Koronázási Ünnepi Játékokra

A Hétvezér iskola étkezője e napokban tele van bábalkatrészekkel, anyagokkal, szerszámokkal, állványokkal. Négyen szorgoskodnak az idei óriásbábokon.

Kocsis Noémi

Ujj Zsuzsanna keramikus az idei Koronázási Ünnepi Játékokra készülő két előkelőség, Könyves Kálmán és Álmos herceg ékszereit és más kiegészítőit készítette, míg a négyes két másik hölgytagja, Jancsekné Jámbor Mónika színházi jelmezes-öltöztető és Ludvánné Csóri Manyi varrónő éppen a király ruhájának mellrészét próbálja a fémkeretre. Az óriás papírokon minden részletet pontosan kell bejelölniük, illeszteniük, különben a már kész jelmezeken elcsúszhat egy karöltő, vagy rossz helyre kerülhet egy gombolás.

Ujj Zsuzsanna és Majoros Gyula: szorítja az idő az alkotókat (Fotó: a szerző )

A pontosság mellett még az időhiány is erős koncentrációra készteti a négy alkotót – Majoros Gyula szobrászművész is kezdettől tagja a csapatnak –, de az óriásbábok feje és végtagjai elkészültek, a ruhák összeállításán fáradozik a csapat.

A Somogyi Győző festőművész és Grosschmid Erik bábtervező elképzelései alapján készült székesfehérvári óriásbáb-készlet bővülésének köszönhetően idén augusztusban Könyves Kálmán megkoronázásában gyönyörködhet majd az ünneplő közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!