Székesfehérvár

2014.11.17. 16:58

Késes rablót fogtak a zsaruk (frissítve videóval)

Székesfehérvár - Egy hatalmas késsel felfegyverkezve próbált meg kirabolni egy Kelemen Béla úti trafikot egy férfi, de a rendőrök elkapták.

Buthy Lilla

Sikertelen rablási kísérletről szereztünk tudomást hétfő délután, a történéseket követő percekben. A környéken lakó informátorunktól kaptuk a fülest, s azonnal a helyszínre siettünk, ahol a zsaruk éppen elkezdték a helyszínelést. A földön körberajzolt, a rabláshoz használt hatalmas kést is le tudtuk fotózni.

Mint kiderült, némi dulakodás végén - melynek során az egyik zsaru megsérült - a késes rablót lefegyverezték a rendőrök, majd a férfit bilincsbe verve elvezették. Az esetről kedd délelőttre ígért hivatalos tájékoztatást a rendőrség.

Keddi frissítés: A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint Székesfehérváron a Kelemen Béla utcában szolgálatot teljesítő nyomozók gyanús személyre lettek figyelmesek 2014. november 17-én délután. A férfi azért keltette fel a rendőrök figyelmét, mert illett rá az a személyleírás, ami alapján egy rablót kerestek. A férfi egy trafikba bement, ahova a nyomozók követték és tetten érték, amint éppen késsel fenyegette az eladót a bevétel átadása érdekében.

A 30 éves B. Miklós helyi lakost a rendőrök elfogták és előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol egy rendbeli rablás bűntett és két rendbeli rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók, majd bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását.

Egy tévéműsor adta az ötletet

Ahogy arról beszámoltunk, november 11-én megpróbáltak kirabolni egy Sziget utcai dohányboltot. A férfi kést vett elő és a bevételt követelte, de az eladó nem adta. A trafikrabló ezúttal feladta a próbálkozást, és elhagyta az üzletet. Már előző hónapban kirabolt egy trafikot ugyanebben az utcában. Akkor sikerrel járt, a bevétellel együtt elmenekült. Az elmúlt hetekben több mint húsz rendőr figyelte a környéket, hétfőn is figyelőszolgálatot rendeltek el.

– Egy Kelemen Béla utcai trafiknál szúrtuk ki azt a férfit, akinek a sapkája, kabátja és a hátizsákja is megegyezett a korábbi rablások elkövetőjének ruházatával. Ahogy az előző két esetben, most is késsel a kezében fenyítette az alkalmazottat – mondta el Farkas Zoltán rendőr főtörzsőrmester. Amikor benyitottunk, valósággal bepánikolt, és mindenáron megpróbált a boltból elmenekülni. Dulakodás alakult ki. A kést többszöri határozott felszólításra sem tette le, ezért mi vettük el tőle. Ő a markolatot fogta, én a pengét, ekkor sérült meg a kezem. Végül a túlerő győzött: lekerült a földre, sikerült lefegyverezni és megbilincselni – tette hozzá Pozsonyi Ákos rendőr zászlós. A 30 éves sárkeresztúri férfi, aki évek óta Székesfehérváron él a kapitányságon beismerte az előző két rablást is. A kihallgatásakor azt mondta, egy dunaújvárosi trafikrablás-sorozat ihlette meg, amit a TV-ben látott. A dunaújvárosi férfi szeptember 23-án és 25-én egy fél méteres késsel hadonászva rabolt ki két trafikot. Az ötletvadász a híradások azon részéről viszont már lemaradt, hogy a rendőrök, ahogyan őt is, azt a késes rablót is pár nap leforgása alatt elkapták, és most előzetesben van, vádemelést javasolnak ellene. A zsaruk egyébként a majmoló második akciója után fényképes felhívást tettek közzé, amiben a lakosság segítségét kérték az elfogáshoz. Úgy fest, mostanában nem nézett híradót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!