Székesfehérvár

2009.05.13. 02:29

Kérdéses helyzetek

Székesfehérvár - Vannak a városban látványosan előre nem mozduló projektek. Köztük a volt Köztársaság mozié, s az egykori Piac téri váróteremé: mindkettőnél engedélyekre kell várni.

Kocsis Noémi

Mind az egykori Köztársaság mozi, mind a Piac téri régi kis várócsarnok (a közkeletű helyi elnevezés szerint: akvárium) esetében a végleges engedélyekre várnak a bérlők. A moziban Kálmán Mihály vállalkozóként már tavaly nyáron, majd a határidőt módosítva ősszel és az ünnepek előtt is szerette volna megnyitni a tervezett komplexumot, egy rendelőket, üzleteket és gyermekes szülőknek szánt szolgáltatásokat egybe foglaló Gyermekek házát. Az épület átalakítása azonban még csak a felesleges részek visszabontásáig, a szerkezeti feltárásig jutott, a társasház közössége ugyanis panaszt tett, hogy számukra a vártnál zavaróbb munkálatok folynak az ingatlan földszinti részén. Bejelentésükben azt is megfogalmazták, álláspontjuk szerint a munkálatok nem is az előzetesen egyeztetetteknek megfelelően folynak. A fehérvári polgármesteri hivatal helyett - tulajdonosi elfogultság miatt - a martonvásári jegyző volt hivatott lefolytatni a vizsgálatot, az erről szóló határozatot - amely az eljárás megszüntetésével járt volna - azonban a lakók megfellebbezték a Közigazgatási Hivatalnál, amely megszüntette a jegyzői határozatot, és új eljárás lefolytatására szólította fel a martonvásári hivatalt.

- Ez még januárban volt, azóta nem tudjuk, hol tart az ügy, még nem kaptunk értesítést, lezárult-e - mondja a társasház közösségének nevében Mező Balázs ügyvéd, akinek irodája szintén az épületben működik.

- Jelenleg nem tudunk dolgozni az épületben, amíg nincs kezünkben a végleges határozat - mondja Kálmán Mihály, a bérlő, hozzátéve: az ő céljuk a békés megegyezés.

Hasonló csend tapasztalható a lapunk által is többször megírt akvárium esetében is: itt egy tulajdonosi hozzájárulás elmaradása miatt nem valósult meg eddig a beruházás. Tóth András bérlő jelenleg az üzletnyitást szeretné elérni (kaszinóról már jó ideje nincs szó). Itt, ugyancsak összeférhetetlenség miatt (az épület alatti földterület az önkormányzaté) a dunaújvárosi jegyző folytatott vizsgálatot, ezt a határozatot a fehérvári hivatal fellebbezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!