Közlemény

2017.11.22. 08:59

Készüljünk a télre! – Közlekedés

A tél beköszöntével célszerű időben felkészülni a hideg, havas, szeles időjárással együtt járó veszélyekre.

Katasztrófavédelem

A katasztrófavédelem és társszervei már az elmúlt hetekben megkezdték ezt a munkát, azonban fontos, hogy az állampolgárok is megtegyék a saját és családjuk biztonságát szolgáló lépéseket.

A gyalogosoknak és az autósoknak egyaránt változtatni kell a közlekedési szokásaikon. A nedves, csúszós útfelületek miatt lassul a forgalom, bekövetkezhetnek kisebb-nagyobb balesetek, hosszabbodik a menetidő. A gépjárműveket a télnek megfelelően készítsük fel a használatra, téli gumiabroncsokkal közlekedjünk, ellenőrizzük a fényszórók működését, a láthatósági mellény bekészítését. Hosszabb utazáshoz vigyünk magunkkal hóláncot, GPS-t vagy térképet, és a szokásosnál több üzemanyaggal induljunk el. Az otthonunk és lakókörnyezetünk közelében rendszeresen takarítsuk el a lehullott havat és gondoskodjunk a jégmentesítésről. Amennyiben balesetet észlelnek, esetleg balesetet szenvedtek, a 112-es segélyhívó számon kérhetnek segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában