Székesfehérvár

2013.02.19. 19:24

Kamerák is figyelik a mányi utcákat

Mány - Hamarosan hat helyen vigyázza éjjel is látó infra kamera a község nyugalmát, a helyi polgárőr egyesület jóvoltából. A lelkes önkéntesek aktívan hozzájárulnak a közbiztonság fenntartásához.

Zsohár Melinda

Folyik az eszközbeszerzés, tavasszal megkezdi működését a térfigyelő rendszer  számolt be a hírről Ugron Zoltán polgármester. Leader pályázaton, a Völgyvidék Leader Közösség közreműködésével nyert a helyi polgárőr egyesület 2,6 millió forintot, amelynek 20 százalékos önrészéhez bankkölcsönt vettek fel, az önkormányzat garanciavállalásával. A kamerák által közvetített képeket a rendőrségi helyiségben rögzítik,  ha kell,  rendőrökkel nézik vissza, mit őriznek a felvételek. Mányon 1999-ben alakult  önkéntes polgárőrség, a többségében fiatal férfiak szabadidejüket, saját autójukat és üzemanyagukat áldozták a közért. Tíz év múlva feloszlott a csapat, de azonnal éreztette hatását, hogy nincs a rendszeres  járőrözés, 2009-ben ismét megalakultak. Az elnök Csizmadia Zsolt,  mára mintegy félszázan csatlakoztak a csapathoz. A térfigyelő rendszer nagyban segíti munkájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!