Székesfehérvár

2017.08.29. 19:30

Ingyenes egészségnap és segítő kiadvány a fogyatékkal élőkért

SZÉKESFEHÉRVÁR Jövő szombaton az esélyegyenlőség jegyében nyílt családi egészségnapot rendeznek a Viktória Rehabilitációs Központban szűrővizsgálatokkal, játékos programokkal és az intézmény szolgáltatásainak kipróbálási lehetőségével.

FMH

Egyenlő esélyekkel az egészségért! - ezzel a szlogennel szerveznek a székesfehérvári EsélyKör keretében nyílt családi egészségnapot szeptember 9-én, szombaton 9 és 13 óra között a Viktória Rehabilitációs Központban (Erzsébet u. 20.).

- Regisztrációt nem kívánunk bevezetni, sorszámokat fogunk kiadni, ebből tudni fogják az érkezők, mikor kerülnek majd sorra." - mondta el Horváth Klára, a Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesületének elnöke. A rendezvény lehetőséget ad arra, hogy az érdeklődők megismerjék az egészségügyi szolgáltatásokat, mint például a preventív jellegű gerinctornát vagy a speciális lúdtalptornát, vagy játékos formában kipróbálják a kerekesszékes közlekedést. Az egészségnapon ingyenesen végeznek szűrővizsgálatokat: lesz többek között hallásvizsgálat, melanomaszűrés, EKG-, csontsűrűség-, vércukor-, koleszterin-, testzsír-, testtömegindex-, vérnyomás-mérés, valamint személyre szóló egyedi tanácsadásokat és bemutatókat szerveznek dietetikus és gyógytornász közreműködésével.

Horváth Klára elnök, Östör Annamária és Molnár Tamás tanácsnokok a rendezvényen

Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok hangsúlyozta: „Székesfehérvár egészségprogramja kiemelt figyelmet fordít a sérülékeny csoportokra: az egészségükre, és arra, hogy egyenlő esélyekkel jussanak hozzá azokhoz a szolgáltatásokhoz, amelyeket az önkormányzat biztosít. Ez már a második olyan helyszínünk, ahol ezen elv alapján szervezünk egészségnapot a Humán Szolgáltató Intézet és a megyei kórház közreműködésével."

Molnár Tamás civil és ifjúsági tanácsnok hozzátette, a város közlekedésfejlesztési koncepciójában a LÁRKE bevonásával, javaslataival valósulnak meg újítások a gyalogátkelőhelyeket illetően - ez a jó gyakorlat pedig példa lehet a mindenki számára élhető város kialakítására.

ÚTMUTATÓ KISKÖNYV

Ki segít? Hova fordulhatok?- útmutató kiskönyv jelent meg fogyatékos embereknek és segítőiknek. 2013-ban egy székesfehérvári konferencia kapcsán adtak ki egy kiadványt elérhetőségekkel, információkkal, amit most a 2017-es aktuális adatokkal felfrissítve készítettek el újra. A füzet tartalmazza a Székesfehérváron működő intézmények és segítő szervezetek bemutatását, benne van az érvényben lévő jogszabályok közérthető leírása is. A kiadvány elérhető lesz a rendelőintézetekben, a védőnőknél, a szociális munkásoknál, az érintett intézményekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!