Székesfehérvár

2014.08.26. 20:05

Három kilósnál nagyobb pontyot fogott

Székesfehérvár - Vasárnap délelőtt szokásos fotós sétámra indultam, a Bregyó-közi tó felé vettem az irányt. Tudom, hogy a téma a földön hever, csak le kell hajolni érte.

Márkus Hilda

Már messziről feltűnt a tó partján horgászó hölgy. Csinos szabadidő ruhájában, kivágott pólójában, bronz bőrével éberen figyelte a peca botjait. Horgászott. Ahogy oda értem melléje, nagyot csattant a botja. Hirtelen felkapta és férfiakat meghazudtoló gyorsasággal elkezdte tenni a dolgát, amit egy igazi horgásznak tennie kell kapáskor. Izgatottan fogtam a fotómasinámat, hiszen itt kapás ténye forog fenn! Remélem, hogy sikerülni is fog kifogni a halat.

Fritzné Marton Gyöngyi imádja a a szabad levegőt, a vizeket. Fotó: Márkus Hilda

Bebiztosítottam élesre a gépet, s a hölgy szakavatott mozdulatokkal tekerte és közben húzta kifelé az akkor még vízben levő halat. Az jött is engedelmesen, hiszen beakadt a horogba, nem volt mit tennie. Végül sikerült kifogni a több mint három kilogrammos pontyot.

A szerencsés horgász hölgy neve: Fritzné Marton Gyöngyi. Elmondta, hogy imádja a természetet, a szabad levegőt, a vizeket, tavakat. Legszívesebben minden idejét a tó partján töltené. Különösen igaz ez a Bregyó-közi tó a kedvenc helye. Sok horgászszerencsét kívánunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!