Székesfehérvár

2012.03.28. 18:37

Hajdani hallgatókból lett cégvezetők tanácsai

Az egykori hallgatókat, ma jól menő vállalkozókat kutatta fel az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Kara. Az egykori Kandó volt hallgatói a maiaknak adtak segítséget.

Házi Péter

Milyen kompetenciák, készségek szükségesek ahhoz, hogy valaki jó vállalkozóvá váljon? Ezt a kérdést boncolgatja az Óbudai Egyetem kutatási projektje, amelyhez  az Alba Regia Egyetemi Kar is csatlakozott. A mai workshopon a kar egykori hallgatóiból lett vállalkozók mondták el személyes sztorijaikat arról, miként és miért fogtak vállalkozásba. Az informatikai, könyvviteli tanácsadói, villanyszerelési vállalkozások vezetői beszéltek a cégalapítás buktatóiról, a szükséges elszántságról és  arról,  hogy az embernek nem szabad megrészegednie az első nagy bevételtől, azt érdemes újra és újra  visszaforgatni a vállalkozás fejlesztésébe. Mint Handa Lászlóné főiskolai docens elmondta, a projekt keretében az Óbudai Egyetem több mint tízezer hallgatóját érintő körkérdésben arra is választ keresnek, mennyire motiváltak a mai hallgatók  saját, önálló vállalkozás alapításában.
A kutatásban résztvevő egykori hallgatóknak Szekfü Tibor, a Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója okleveleket adott át, s mind a gyakorló, mind a leendő vállalkozók figyelmét felhívta a vissza nem térítendő támogatással kombinát mikrohitel-konstrukcióra, ami jelentős segítséget adhat egy induló vállalkozásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!