Székesfehérvár

2009.09.05. 02:28

Hadjárat a lomok ellen

Székesfehérvár - Szeptemberben és októberben zajlik a lomtalanítás Fehérváron. Hogy elkerüljék az illegális szemétgyűjtő vállalkozók turkálását, átszervezték az akciót. A családi és a panelházas övezetekben eltérő módon gyűjtik be a hulladékot

Házi Péter

- Mindenki figyelje a postaládáját, ugyanis szórólapon értesítjük a lakosságot, hogy az adott utcában pontosan melyik napon lesz a lomtalanítás. Ezzel a remények szerint elkerülhetjük, hogy a kitett lomokat a guberálók és egyéb, hulladékkezelésre jogosulatlan vállalkozók széttúrják - mondta Simon Beatrix, a Depónia Kft. kommunikációs referense. 

A lomtalanítást idén nem májusban, hanem most szeptemberben és októberben szervezi meg a városgondnokság és a Depónia. Szeptember első három hetében a családi házas övezetekben (és az ilyen területen lévő, kisebb tömbházaknál) zajlik a begyűjtés. 

Fontos, hogy a lomokat a begyűjtés napján reggel hat óráig ki kell tenni. A lakótelepeken élőknek egyelőre nem kell készülniük, ezeken a részeken e hónap végén és októberben lesz a lomtalanítás, mégpedig úgy, hogy konténeres gyűjtőpontokat alakítanak ki. (Erről az akció kezdetén külön beszámolunk majd.)

Mint Bozai István, a városgondnokság vezetője hangsúlyozta, a megoldástól azt remélik, hogy a város tisztasága jobban megmarad, s nem érkezik majd a guberálók hada.

Damsits László, az önkormányzat kommunális irodájának munkatársa pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy akit rajtakapnak, hogy túrja a lomokat, ötvenezer forintos bírságra számíthat. 

Nagy segítséget jelent, ha valaki betelefonál az önkormányzathoz, ha ilyet lát. Fontos tudni, hogy a szállítás napja után kirakott lomot a Depónia nem szállítja el. 

A közterület-felügyelők ilyen esetekben a tulajdonost szólítják fel, hogy tüntesse el a közterületről a hulladékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!