Székesfehérvár

2014.03.15. 11:00

Gyerekek és huszárok Székesfehérváron

Székesfehérvár - Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc megemlékezéseinek részeként szombaton reggel huszárok várták a fiatalokat a Palotavárosban.

Tihanyi Tamás

 

A Fehérvári Huszárok Egyesületének lovasai március 15-én, szombaton reggel a Petőfi tér melletti parkban a város legfiatalabb lakóit lovagoltatták meg büszke szüleik örömére. A hagyományőrző szervezet azoknak a fehérvári 10-es huszároknak állít tevékenységével emléket, akik a Nagy Háború idején emberfeletti hősiességgel küzdöttek kötelességük teljesítéséért a magyar haza védelmében. Ott voltak például a galíciai Limanowában, ahol lóról szállva, ásóval, puskatussal, sokszor puszta kézzel harcoltak sikerrel az orosz túlerő ellen.

Ampli Ferenc hagyományőrző huszár őrnagy (miközben nyergében egy boldog gyermek ült és ő a kantárt fogta)  elmondta: lovagolni manapság szinte már bárhol lehet, de a gyerekek számára mégiscsak különleges élmény, hogy ezt egy díszes, felszerszámozott huszárlovon tehetik meg. Hozzátette, reméli, hogy sokáig emlékezetes marad számukra így ez a nap, és örül annak, hogy ezzel is hozzájárulhatnak a hagyományőrzők az ünnepi eseményekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!