Székesfehérvár

2014.05.28. 11:30

Gasztrocsatázók

Székesfehérvár - Versenyeztek a diákok kedden a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolában.

Házi Péter

A Gasztro klub alapítója, Zelei Eszter tanárnő szervezte a versengést, amelybe lelkesen kapcsolódtak be a szakácstanulók, a leendő cukrászok és a pincérek, akik a főzések, sütések eredményét a vendég asztalára teszik. A benevezett diákoknak - köztük kilencedikesek, de végzősök is - a tanultak alapján kellett számot adni tudásukról. Mindenki kapott valamilyen meglepetés anyagot a kiválasztott ételhez, desszerthez, amit be kellett építenie a főzés, a sütés közben.


Együtt a versenyzők, a helyezettek, a fotó bal oldalán Zelei Eszter tanárnő, a versengés szervezője (Fotó: Druzsin Márton)


- Mindenkinek gratulálok - mondta a díjkiosztón az iskola igazgatója, Schmidt Flórián. A verseny célja volt, hogy a diákok megmutassák kreativitásukat, felkészüljenek a szakmai megmérettetésekre. A versenyzők jól teljesítettek, amiért nekik és a felkészítő tanároknak, Fövenyi Lászlónak, Őrsi Gyulának, Sárközi Istvánnak is elismerés, az iskolai munkán túli teljesítésért köszönet jár, tette hozzá az intézményvezető. A szakácsok közt a sorrend: Nagy Gábor, Molnár István, Bácsi Ferenc Barna, Horváth Evelin.

A desszertek készítői közt első Kiss Melinda Stella, utána Álland Rebeka, Vives Szabó Christopher, és Farkas Fanni következik. A legszebb terítést és menükártyát Imre Nimród készítette, utána a sorrend Márkovics Márk, Szegedi Botond és Kiss Márk. A győztesek és a résztvevők jutalma az elismeréseken túl oklevél és tárgyjutalom volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!