Székesfehérvár

2009.06.26. 02:28

Fókuszban a motorosok

Fejér megye - Főként motorosokra koncentráltak két napig a rendőrök országszerte. Az akció első napján Fehérvár térségében 45 gyorshajtót fogtak, közülük 3 motoros volt.

Bognár Máté

Csütörtök délelőtt Székesfehérváron, a Balatoni úton a legtöbben feltűnően lassan közlekedtek. Most nem felújítás volt a lassítás oka, a rend-őrök ellenőriztek, s az autósok villantva jeleztek egymásnak. Pedig most a motorosok voltak a középpontban.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerint az akciót a motorosok által elkövetett szabálytalanságok nagy száma indokolta; továbbá az, hogy a motorosok által okozott vagy elszenvedett közúti balesetek többsége súlyos, gyakran halálos kimenetelű.

Csütörtök délután a Budai úton is autósokat, motorosokat állítottak meg. Az akció első, szerdai napján 45 gyorshajtás történt, ebből hármat motoros követett el - mondta két ellenőrzés között Májer László rendőr főhadnagy, majd kollégáival, Vrecenár Zsuzsanna zászlóssal és Szabadkai Szabolcs őrmesterrel máris ellenőrizték a következőt. Májer főhadnagy szerint az akció ideje alatt történt meg, hogy a megállított motorosnak nem volt vezetői engedélye, és sem a vezető, sem utasa nem viselt bukósisakot.

Tavaly az országban 131 motorkerékpáros vesztette életét közlekedési baleset következtében, ami azt is jelenti, hogy a közúti balesetben elhunytak több mint 13 százaléka motorkerékpáros baleset áldozata lett. Idén június közepéig ugyanilyen okból 36-an nem térhettek haza többé szeretteikhez. Az ORFK adatai szerint a motorkerékpárral okozott balesetek elsődleges oka a sebesség nem megfelelő megválasztása és a szabálytalan előzés. Többszöt megtörtént, hogy a motoros - elvesztve uralmát a jármű felett - fának ütközött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!