Moziajánló

2017.11.23. 14:30

Ezeket a filmeket nézhetjük a héten a Fejér megyei mozikban

Magyar akciófilm, a DC szuperhősei és maga Hercule Poirot is tiszteletét teszi a nagyvásznon.

Elekes Gergő

A mogyoró-meló 2

A legkisebb korosztály is megtalálja számításait ebben a kedves animációs filmben, melyben az eredeti film összes szereplője visszatér a vászonra. Ismét találkozhatunk Grimbusszal, Bizsuval és a csapat összes tagjával, akik miután felrobbant a mogyi-bolt, újabb rágcsálnivalók után kell, hogy nézzenek.

Ha gyermekeit szeretné moziba vinni, mindenképp egy jó választás lehet ez az alkotás.

A viszkis

Antal Nimród rendezésében készült el Ambrus Attila, vagy közismert nevén a Viszkis, legendáját feldolgozó akciófilm, melyben a félárván felnőtt Ambrus (Szalay Bence) javítóintézeti éveket és problémás kamaszkort hátrahagyván Magyarországra menekül Erdélyből, ahol nem sokkal később rájön, miben is jó igazán. Egymás után fosztja ki a bankokat, postákat, mindezt teszi higgadt profizmussal, ám ahogy az lenni szokott, egyre nagyobb és nagyobb falatokat szeretne, mígnem utolsó rablása kudarcba fullad.

A Kontroll és a Predators – Ragadozók rendezőjétől egy ízig-vérig hollywoodi akciófilmet kapunk izgalmas üldözésekkel, látványos jelenetekkel.

Az igazság ligája

A Marvel után a DC is összegyűjtötte legkedveltebb szuperhőseit és egy filmbe zsúfolta őket annak a Zack Snydernek a rendezésében, aki már korábban dolgozott együtt a képregényes céggel a 2013-as Acélemberen, melyben Superman történetét gondolta újra, valamint a 2016-os Batman Superman ellen – Az igazság hajnala című filmben.

Jelen alkotásunkban Batman és Wonder Woman mellé megkapjuk Aquamant, Cyborgot és Flash-t, akik együttesen próbálják megakadályozni a Föld pusztulását.

Boldog halálnapot!

Mi lenne, ha minden egyes nap újraélhetnénk azt a napot, amikor meghalunk? Erre a kérdéskörre épül a Blumhouse cég legújabb alkotása, melyben pontosan ez történik egy egyetemista lánnyal.

Ahhoz, hogy esélye legyen a túlélésre, ki kell deríteni gyilkosának kilétét.

Budapest Noir!

Újabb magyar film, újabb zsáner. A Kolovratnik Krisztián főszereplésével készült bűnügyi drámában egy kiábrándult újságíró az 1930-as évek Budapestjén nyomoz egy egy brutálisan meggyilkolt lány halálának ügyében, ám gyorsan rá kell jönnie, hogy senkinek sem áll érdekében, hogy kiderüljön az igazság.

A Kondor Vilmos regényéből Gárdos Éva rendezésében készült izgalmas alkotás felsorakoztatja a jelenlegi magyar színészpaletta elitjét.

Coco

A kis Miguel legnagyobb vágya, hogy olyan neves muzsikus legyen, mint bálványa, Ernesto de la Cruz, ám ezzel annyi a probléma, hogy a fiú családja ősidők óta megveti a zenét.

Egy sor rejtélyes esemény után egy nap a fiú előtt megnyílik a holtak világa, itt próbálja meg bizonyítani tehetségét. Bámulatos utazása során hű társra lel a simlis Hectorban, akivel közösen próbálják megfejteni a Miguel családjában megbúvó titkokat.

Gyilkosság az Orient Expressen

Agatha Christie nagysikerű regényét sokan adaptálták már korábban, ezúttal Kenneth Branagh pattant a rendezői székbe (és a kamerák elé is), hogy modern köntösben tálalja a nézők elé a már jól ismert történetet.

Az Európát átszelő sötét és rejtélyes vonatút során gyilkosság történik. Tizenhárom idegen reked összezárva a vonaton, közülük pedig bárki lehet a tettes, hisz mindenkinek vannak titkai, gyanús mozdulatai. Az egyetlen ember, aki megoldhatja a rejtélyt, a világhírű nyomozó, Hercule Poirot, aki versenyt fut az idővel, és próbálja megakadályozni, hogy a gyilkos ismét lecsapjon.

Hét nővér

A Noomi Rapace főszereplésével készült sci-fi számos nemzetközi filmfesztiválon sikerrel szerepelt, immár pedig a magyar közönség is láthatja azt az ijesztően reális jövőképet, melyben a túlnépesedés megakadályozása miatt a világ kormányai bevezetik azt a törvényt, miszerint egy családnak csakis egy gyereke lehet. A törvény betartatására az állam különleges megfigyelési hálózattal rendelkezik.

Egy férfinak rendkívüli kihívást jelent, hogy hét, egymásra tökéletesen hasonlító lányunokáját anélkül nevelje fel, hogy az valakinek szemet szúrjon. A lányok mindannyian egy személyi azonosság alatt élnek, mindegyikük hetente csak egyszer mehet el otthonról, a testvérek többi napi cselekedeteinek figyelembevételével. Egy nap azonban egyikük nem érkezik haza, ezzel pedig elszabadít valamit a többi testvérben is.

Óriásláb fia

Egy teljes átlagos fiúról, Adamről kiderül, hogy ő tulajdonképpen a legendás csupaszőr, csupaszív Óriásláb fia. A kezdeti sokk után aztán a fiú ráébred, hogy neki is szuperképességei vannak, hihetetlenül gyorsan fut, és még az állatok nyelvén is képes beszélni.

A családi idillnek az Óriásláb nyomában loholó gonosz tudósok vetnek véget, ezúttal pedig Adam-en és barátain a sor, hogy megmentsék a fiú édesapját.

Rossz anyák karácsonya

Sokunk számára a karácsony az év legmeghittebb, legboldogabb és legnyugodtabb időszaka...ám nem az anyák számára. Ajándékok után rohangálás, a családi ételek elkészítése, dekorálás mind-mind az ő nyakukba zuhan. Nem is csoda hát, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázadnak, és megint szembe mennek az árral, és magasról tesznek a karácsonyi hagyományokra.

A nagysikerű Rossz anyák című vígjáték folytatása hasonló humorral és stílussal operál, mint az első rész, így ha azt szerette, garantáltan ezt is fogja!

Szabadulószoba

Ebben a thrillerben egy hatfős társaság felkeres egy különleges szabadulószobát.

A kezdetben jó mókának tűnő program azonban hamar szörnyű fordulatot vesz, a csapdák egyre veszélyesebbé és halálosabbá válnak, a játékosok pedig rájönnek, hogy immár az életükért kell küzdeniük.

Szörnyen boldog család

Wishbonék egy nem igazán boldog család, hiszen az anya, Emma egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg Frank, az apa, a munkájának él, szinte sosincs otthon, akkor is mindig fáradt. Kamaszlányuk, Fay, sorra elhasal vizsgáin, míg testvére Max épp az ellenkezője: nagyon okos, emiatt azonban folyton piszkálják.

Nem túl nagy meglepetésre, a fenti okok miatt egymás agyára mennek, a film pedig pontosan ezt mutatja meg nekünk.

Thor Ragnarök

A Marvel Studios legújabb filmjében Chris Hemsworth ismét magára ölti az asgardi isten, Thor szerepét, akit pörölyétől megfosztva börtönöznek be az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva igyekszik visszajutni Asgardba, hogy megállítsa a hazája pusztulásával járó háborút, a Ragnarököt, amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő.

A nagy háború előtt azonban még olyan „apró” dolgokat is túl kell élnie, mint például egy halálos gladiátorviadal, melyben ellenfele egykori szövetsége, a hihetetlen Hulk.

Űrvihar

A katasztrófafilmjeiről híres Roland Emmerich mellett producerként edződött Dean Devlin ezúttal a rendezői székbe ült, hogy elkészítse az év egyik legizgalmasabb és leglátványosabb filmjét.

A történet szerint az embereknek lehetőségük van egy műholdakból álló, a Föld körül keringő gyűrű segítségével elhárítani a természetet fenyegető veszélyeket, befolyásolni az időjárást. Két év sikeres üzemelés után azonban egy nap műszaki hiba történik, és csakis egy magányos űrhajós (Gerard Butler) tettein múlik, hogy világunkat pusztulás éri-e.

Vakrandim az élettel

Egy kedves történet az álmokról, küzdésről, kitartásról – és egy gyengén látó karrierjéről egy luxusszállodában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában